Панков: Срећан и поносан!

114

Прво појачање у летњем прелазном року Радован Панков промовисан је данас у Медија центру стадиона „Рајко Митић“.

Задовољство ми је да представим Радована Панкова, фудбалера рођеног 1995. године. Он припада генерацији која ми је изузетно драга и која је и мени и целој Србији донела много радости освајањем Светског првенства на Новом Зеланду. Панков је профил штопера какав је потребан Црвеној звезди, уз остале играче на тој позицији верујем да ће чинити дефанзивну снагу Црвене звезде. Он је изузетно напредовао претходних неколико година и уверен сам да ће у Црвеној звезди надоградити фудбалско умеће и остварити жеље навијача, како и личне жеље – рекао је Мркела.

Панков је изнео утиске по доласку у црвено-белу породицу.

Изузетно сам срећан што сам постао играч Црвене звезде. Обећавам професионализам у сваком тренутку и надам се да ћу испунити очекивања људи у клубу, своје породице и навијача. Са неколицином нових саиграча сам приватно добар, остале које не познајем приватно знам као ривале на терену. Радујем се што ћу их сутра све коначно упознати. Волим да играм под притиском и то ми неће представљати проблем у Звезди. Када нема притиска, када дође нека утакмица која је на папиру лака увек сам себе мотивишем.

Нови фудбалер Црвене звезде на дресу ће носити број шест.

У Радничком сам носио шестицу, добро ми је ишло па сам желео да наставим са успешним играма и у Звезди и задржао исти број. Такође, постоји и звездашка песма у којој се спомиње дрес са бројем шест па је и то један од разлога.

Звездин нови штопер осврнуо се и на конкуренцију у задњој линији тима.

Конкуренција у екипи је оштра, сва тројица штопера су изузетни фидбалери, што и показују резултати Црвене звезде у претходној сезони. На мени је да се изборим за стартних 11, ка томе стремим, а на шефу и стручном штабу је да одреде ко ће играти.

У претходном клубу Панков је сарађивао са Ненадом Лалатовићем, бившим фудбалером и тренером Црвене звезде.

Лалатовић ми је много помогао у каријери, већ сам рекао да је он веровао у мене када ми је то било потребно. Свакако део заслуга за овај потписа иде и њему.

Наш нови дефанзивац имао је прилике током каријереда игра са нападачем Миланом Павковим.

Павков је сјајан даса, ми смо заједно играли у Војводини. Није током каријере увек добијао завидну минутажу, али је ове сезоне показао да су људи у клубу са правом веровали у њега и испунио је очекивања. Чак су и навијачи почели да му скандирају, то није мала ствар, посебно у клубу као што је Црвена звезда. Јако ми је драго због њега, он је скорман момак.

Новинаре је занимало да ли је било позива и од стране вечитог ривала.

Није било никаквих контакта. Сви знају моју навијачку опредељеност и да је уопште дошлио до позива не бих ни размишљао о томе.

Спортски директор Мркела осврнуо се и на актуелни прелазни рок.

Спремамо се за овај прелазни рок већ шест месеци и тачно знамо шта нам је потребно. Зимски прелазни рок смо одрадили тако да не морамо у првој фази летњег прелазног рока да журимо. Довели смо играча који нам је био потребан, а то је Радован Панков. Имамо још неке играче које желимо, али нећемо журити јер имамо формиран тим – поручио је Мркела.

Претходни текстЗвездини јуниори са девет медаља са Првенства Београда
Следећи текстЦрвена звезда мтс у Арени игра утакмице Евролиге