Обележено 30 година од европске титуле

263

У Прес центру СД Црвена звезда уприличен је коктел поводом 30 година од освајања титуле шампиона Европе АК Црвена звезда.

Сви звездаши заувек памте Бари, 29. мај 1991. и чувено финале Купа европских шампиона на стадиону „Свети Никола“, које је заувек уврстило Црвену звезду у круг великана. А само две године раније у Београду, у својој кући, на стадиону „Рајко Митић“, атлетичари су се попели на трон „краљице спортова“ и донели други пехар европског шампиона црвено-белој породици.

Због тога ће 4. јун остати још једно црвено слово Звездиног календара.

Тако је било и данас, када је организован пригодан коктел на којем су се окупили чланови шампионске генерације, некадашњи Звездини атлетичари, садашњи првотимци и првотимке, као и пријатељи клуба.

Присутне госте и медије је поздравио председник клуба Срђан Рашковић, који је евоцирао успомене на шампионске дане из белешки Олге Јоцић.

Након председника клуба обратио се и члан легендарне генерације, чувене штафете 4х400, директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић. Директор је испред Атлетског савеза указао на тренутне услове атлетске стазе на Маракани и још једном апеловао на реконтрукцију.

Шампионима Европе из 1989.године је испред клуба плакете уручио председник Срђан Рашковић.

Претходни текстМилуновић: „Нек се Маракани врате славни дани”
Следећи текстЈелић: Звездина фабрика првотимаца