Црвена звезда – Мега 1:0

103

Кошаркаши Црвене звезде мтс тријумфовали су у првој утакмици полуфиналне плејоф серије Суперлиге Србије. Црвено-бели су у дворани ’’Александар Николић’’ савладали Мега Бемакс резултатом 83:72 (12:17, 26:23, 20:17, 25:15).

Кошаркаши Црвене звезде мтс направили су први корак ка жељеном циљу. У првој утакмици полуфиналне плејоф серије Суперлиге Србије, црвено-бели су савладали Мега Бемакс резултатом 83:72 (12:17, 26:23, 20:17, 25:15).

У дворани ’’Александар Николић’’ мотивисани гости су пружили јак отпор, али је Звезда у последњем кварталу ’’затегла’’ на себи својствен начин одбрану. Такође, успостављен је коначно и нападачки ритам, а Човић, Берон, Риверс и Добрић били нерешива енигма за одбрану гостију.

То је било довољно за пресудну серију и на крају сигуран тријумф изабраника Милана Томића који су повели 1:0 у плејоф серији. Наредни меч игра се у уторак, а домаћин ће бити Мега.

Почетак утакмице припао је гостима који су у раној фази утакмице повели резултатом 7:0. Серију ривала прекинио је Били Берон тројком, али црвено-бели нису успели да пронађу нападачки ритам у континуитету. У уводној фази меча Мега је комбинованом одбраном стављала на муке изабранике Милана Томића који су прву деоницу завршили са свега 12 постигнутих поена, а разлику смањили Риверс и Ристић. На крају првог периода резултат је био 12:17.

Мега је успевала да одоли притиску црвено-белих и да разлику подигне чак и на двоцифрени број. Међутим, Звезда није очајавала. Добром одбраном успела је да ухвати прикључак, а онда је Били Берон везао пет поена и изабраници Милана Томића пришли су на четири поена заостатка – 27:31.

Игра је доста сецкана, играчи обе екипе су често били на линији пенала па је било тешко да се успостави ритам утакмице. Ипак, Звезда је била силна мотивисана да коначно преузме вођство. Изједначење је донео Филип Човић поготком уз фаул – 38:38. Ипак, Чарапић је новим поенима са пенала вратио вођство Меги.

Након готово 24 минута игре Звезда је дочекала и прво вођство! То се догодило након мини-серије 5:0 коју су креирали Мо Фаје тројком из угла, а потом и Огњен Добрић поготком са полудистанце – 47:46.

И даље је недостајао континуитет у нападу Звезде. Неколико црних минута и Мега је серијом 9:2 поново преузела вођство – 49:55. Серију је прекинуо Кеј Си Риверс, а додатно смањио разлику Били Берон. Када је Берон погодио нову тројку, Звезда је поново водила – 56:55. Фантастичну серију амерички бек је завршио и са седмим везаним поеном поставивши на семафор резултат 58:57 по окончању трећег периода.

Сјајном Билију Берону у нападу су се придружили и Кеј Си Риверс и Огњен Добрић и Звезда је била у великој серији. Након два и по минута игре у последњем кварталу црвено-бели су стекли највеће вођство на мечу – 65:58.

Мега се није предавала, али су изабраници тренера Томића преузели контролу над дешавањима на паркету. Риверс је доносио поене, пратили су га Добрић и Човић, а одбрана је била на потребном нивоу. Стечена предност више се није доводила у питање.

Црвена звезда мтс – Мега Бемакс 83:72 (12:17, 26:23, 20:17, 25:15)

Црвена звезда мтс: Човић 14 (4ск), Кешељ, Давидовац, Лазић 2, Фаје 7 (9ск), Берон 24, Добрић 13, Ристић 2, Симанић, Риверс 17 (5ск), Оџо 4.

Дејан Давидовац:

Тешка утакмица за нас. Лоше смо отворили утакмицу, њиховом серијом 7:0. Успели смо да се вратимо и што је најважније да победимо. Одиграли смо лошу утакмицу, нисмо зауставили њихов контранапад што је био договор пре почетка јер смо знали да им је то најјаче оружје. Пробаћемо да се спремимо да наредну утакмицу одиграмо на бољи начин и да победимо.

Милан Томић:

Играчи шта не могу да схвате, а ја им причам целе године. Немам ништа да кријем од вас. То је био мој разговор у свлачионици где је од неког играча добијен одговор ’’битно је да смо победили’’. Није битно само да се победи, ако желиш да играш у Црвеној звезди. Мораш да играш кошарку, да читаш игру. Рекли смо на мојој првој конференцији да треба да имамо 50 одсто поена из контранапада, данас смо имали четири. Против Будућности и Партизана по 20 или 30.

Без обзира против кога играмо, морамо да будемо сто одсто спремни и физички и психички. Ако ми припремамо утакмицу и кажемо да је Мега најопаснија из контранапада, а ми примимо 30 поена на тај начин. То значи да нисмо психички били 100 одсто.

Морамо да будемо на 100 одсто у Суперлиги Србије. Зашто? Зато што морамо да испоштујемо наше навијаче који су дошли да нас подрже и да им приредимо кошаркашку представу. Данас од представе није било ништа. Битно је да смо победили? Да, али за мали клуб. За Црвену звезду је битно и како се побеђује. Нисмо играли против Борца добро, ни против Златибора на Златибору, ни у Чачку, ни против Дунава… Играчи морају да схвате да су професионални кошаркаши, да не раде у фабрици где ће убацити картицу у апарат и да оду после кући.

Мега је све преузимала. Само смо споља нападали Битадзеа и ту смо имали нека решења. Са Оџом их нисмо кажњавали, три пута смо одиграли како је требало да играмо у 40 минута. Сада је играчима теже. Говорио сам им месец дана. Не можете у року од два три дана да промените у глави чип. Треба да имаш континуитет и да сваки тренинг и утакмицу играш на свом нивоу. Сада им је теже јер у року од једног дана морају да промене. Говорио сам им месец дана. Сигурно да је за нас, клуб и навијаче битна наша лига.

Ристић и Лазић повреде?

Ристић је добио ударац у око, али могао је да игра. Лазић је претрпео ударац, лакат и зглоб су у питању, али не знамо озбиљност.

Полуфинале плеј-офа?

Жао ми је што је било мање људи. То је лоше за српску кошарку генерално. Потребно је у Србији да има још екипа које нису Звезда, Партизан, ФМП и Мега, али за то је потребна додатна анализа.

Суђење?

Можда сам и ја мало претерао, али никада не претерам без разлога. Какво је суђење било, има неког ко је био у хали да види какво је суђење било и да добије оцене као у школи. Да је чудно, чудно је, али не бих коментарисао.

Претходни текстЗвезда у финалу плеј-офа
Следећи текстЦрвено-бели тим те чека, прикључи се!