Џајо, срећан рођендан!

45

Трећа Звездина звезда Драган Џајић прославио је је данас 73 рођендан!

Поводом његовог 73. рођендана, данас је у клупским просторијама на стадиону „Рајко Митић“ организована мала свечаност. Почасни председник Црвене звезде частио је пријатеље и колеге тортом, и захвалио се свима који су дошли да обележе његов дан.

Драган Џајић је у Црвену звезду дошао као петнаестогодишњак, након маестрално одиграног јуниорског турнира у Ваљеву где су га запазили „ловци на таленте“ највећих клубова. По преласку у Београд, требало му је само шест месеци да заслужи позив у сениорски тим, а као важан историјски податак остаће чињеница да је тадашњи тренер Миша Павић „велемајстору“ указао шансу 8. јуна 1963. године у утакмици са подгоричком Будућношћу.

Прву титулу у црвено-белом дресу освојио је у наредној сезони, 1964. године, а остаће упамћен и као предводник генерације која је прва у историји забележила хет-трик у тадашњој лиги бивше Југославије. Петим насловом првака окитио се 1973, а уз то је и четири пута подизао пехар намењен освајачу националног Купа. Статистика каже да је забележио рекордних 590 мечева у Звездином дресу и постигао 287 голова.

Након више него успешне играчке каријере, Џаја је на предлог руководства Црвене звезде 1979. сео у фотељу техничког директора. Дванаест година касније освајањем титуле првака Европе и света, заједно са својим сарадницима исписао је најлепше странице у историји српског клупског фудбала. Осим места техничког директора, велемајстор дриблинга је од 1998. године обављао у два мандата и функцију председника клуба.

Џајо, срећан рођендан, да га још дуго славиш и да се радујеш црвено-белим успесима!