Јуниори Црвене звезде у Кини

98

Јуниорска селекција Црвене звезде за 11 дана одиграће 9 утакмица у три кинеска града на турнеји која има за циљ промоцију кошарке у најмногољуднијој земљи света. Три победе у три меча црвено-белих. Утакмицу са домаћином пратило преко 4000 гледалаца у хали, и преко 10 милиона на онлајн платформи!

Јуниорска екипа Црвене звезде мтс налази се у Кини где ће у периоду од 11 дана одиграти чак 9 утакмица и промовисати српску кошарку у најмногољуднијој земљи света.

Јуниорски тим црвено-белих (без Поповића и Павићевића) одиграо је на турнеји већ три утакмице и забележио три победе на турниру у граду Лоудију. Турнеја обухвата и боравак и утакмице у Шоужоу и Венжоу.

На првом турниру који се играо од петка до недеље, црвено-бели су победили одговарајуће селекције Литваније (77:71), Хрватске (90:84), док је меч са одговарајућом селекцијом Кине очекивано побудио највећу пажњу домаћина.

Меч у дворани у Лоудију пратило је 4000 гледалаца, а оно што је посебно интересантан податак је да је преко 10 милиона кинеских љубитеља кошарке путем онлајн платформе уживо пратило утакмицу са Црвеном звездом!

Црвено-бели су славили резултатом 81:78, а осим праве промоције српске кошарке, на прави начин својим понашањем, играма и односом према домаћину и навијачима, стекли су велике симпатије и поштоваоце у Кини која постаје озбиљан кошаркашки фактор на глобалном нивоу.

Екипа Црвене звезде након успешно одрађене прве трећине турнеје преселила се у понедељак у град Шоужоу где је у наредна 4 дана очекују нове три утакмице са вршњацима из Литваније, Хрватске и селекцијом домаћина.

Први меч на програму је већ у среду поново против Литваније. КК Црвена звезда мтс на својим друштвеним платформама и мрежама прати свакодневно турнеју јуниорског тима по Кини.

Претходни текстПрваци и млађи кадети Звезде
Следећи текстЗвездаши питају | Ненад Милијаш