​Мајдов вицешампион Гран прија у Кини

73

Трофејни џудиста Црвене звезде Немања Мајдов са Гран прија у кинеском Хохоту враћа се са сребрном медаљом и новим бодовима за одлазак на Олимпијске игре у Токију.

Репрезентативац Србије и узданица Црвене звезде у категорији до 90 килограма, у великом финалу Гран прија у Хоххоту са Јапанцем Кенте Нагасавом у тешком и неизвесном мечу, на жалост није успео да се окити најсјајнијом медаљом.

О утисцима после освајања још једне вредне медаље Љубиша Мајдов најбољи тренер Европе у избору ЕЈУ и стратег Немање Мајдова каже:

Добри смо обзиром да смо одрадили Гран слем у Бакуу и без тренинга дошли у Кину. Треба имати на уму и временску разлику за коју је Јапанац свакако у предности. Ипак то је одличан резултат, идемо даље. Задовољан сам како је Немања радио мечеве са Фарнцузом и Швајцарцем. Повредице које смо задобили у Бакуу нисмо успели до краја да санирамо – рекао је Љубиша Мајдов.

Немања Мајдов је Гран при у Хохоту отворио победом над Французом, Аурелијеном Диезом, који га је прошле године савладао на СП. После Француза и Швајцарац, Сирил Гросклаус, није имао шансе против српског шампиона. Немца Едуарда Трипела савладао је у полуфиналу.

Врло мало бораца може повезати два јака турнира, и још при томе успети да се на оба попне и на постоље. Слава Богу Немања поседује тај менталитет. Све у свему много сам поносан на свог борца – био је искрен Љубиша Мајдов.

За Немању Мајдова ово је пета медаља на Гран при такмичењима, до сада је освојио две бронзе, сребро и злато.

Спортско друштво Црвена звезда честита Немањи и Љубиши Мајдову на још једном изузетном успеху.

Претходни текстОмладинци до победе за четири минута
Следећи текстЈирка: „Звезда ми је све“