Кадети шампиони Србије

65

Кадети Црвене звезде савладали су Кикер у Краљеву резултатом 4:1 и коло пре краја првенства и математички одбранили шампионску круну.

Кикер – Црвена звезда 1:4 (0:1)

Гледалаца: 300. Судија: Зоран Широки. Стрелци: Маринковић у 51. за Кикер, а Елевен у 33. и 84, Бабић у 74. и Лучић у 76. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Весић (Кикер).

Кикер: Грујичић (од 74. Марић), Бачкуља, Пантић (од 74. Бутачевић), Недељковић (од 74. Божић), Николић (од 74. Јевремовић), Бранковић, Рајичић, Милосављевић, Рамовић, Маринковић, Радовановић (од 46. Весић).

Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић, Матић (од 87. Васиљевић), Лукић, Писар, Пантовић (од 60. Њамцуловић), Илић (од 70. Пердув), Бабић (од 74. Лучић), Елевен (од 84. Ђуричковић), Радуловић.

Бисери Црвене звезде рођени 2002. године савладали су Кикер у гостима и феноменалну сезону украсили шампионским пехаром.

Вођство ученицима Славољуба Ђорђевића је донео Едвин Елевен у 33. минуту спретном реакцијом наоднијену лопту после интервенције Грујичића.

Црвено-бели су са голом предности отишли на одмор, а домаћин се поготком Маринковића у 51. минуту вратио у игру. Ипак, лопта у мрежи Катића додатно је мотивисала шампиона који је покготком Бабића поново стекао предност. Центарфор Звезде је главом проследио лопту са десног бока у гол Кикера и најавио славље.

Одмах након гола, Бабић је уступио место Лучићу којием је два минута било потребно да се упише у стрелце, а тачку на 22. победу црвено-белих ставио је Елевен другим голом.

Тежак период, садоста осцилација је иза нас. Заслужено смо освојили титулу у веома изједначеној лиги. Момци су показали снагу и карактер. Захваљујем се руководству клуба и директору Омладинске школе Драгану Младеновићу на безрезервној подршци, сматрам да смо им узвратили на прави начин. Успели смо да се издигнемо и са петог места стигнемо на чело табеле. Показали смо да имамо квалитет, али и снагу да се изборимо са притиском – рекао је Славољуб Ђорђевић, по завршетку утакмице.

Алекса Матић, капитен такође је био срећан због освојеног трофеја.

Пут до титуле је био тежак. Нисмо имали савршену јесен и ривали су стекли велику бодовну разлику. Упркос притиску да морамо сваку утакмицу да победимо показали смо снагу и успели – рекао је везни фудбалер на чије се речи надовезао нападач Илија Бабић: – Падали смо на путу до трона, али смо сваки пут успевали да се подигнемо чиме смо показали невероватну снагу. Честитам саиграчима и стручном штабу. Надам се да је ово само још један у низу успеха и трофеја.

Коло пре краја такмичења Црвена звезда има учинак од 22 победе, три ремија и четири пораза па са 69 освојених бодова заузима прво место уз четири бода предности у односу на првог пратиоца.

Претходни текстТерзић: Изузетно успешна сезона
Следећи текстЦрвена звезда стигла до девете победе