Савић: Преузимамо одговорност

54

Фудбалери Црвене звезде поражени су минималним резултатом у финалу Куп Србије од Партизана. Капитен црвено-белих Вујадин Савић истакао је да цела екипа преузима одговорност.

Никад не бежим од одговорности. Обавеза свих играча, и мене као капитена, јесте да се обратимо после утакмице, и кад је добро и кад је лоше. Много ми је тешко, као и свим мојим саиграчима што смо на овакав начин завршили сезону. Пораз од вечитог ривала увек боли, овој генерацији је то први. Борили смо се, али не на начин како ми умемо. Дужан сам да се извиним сваком звездаш који је био на стадиону, ко нас је бодрио целе сезоне. Такође им се захваљујем. Верујем да ћемо кроз квалификације, као и првенство и Куп наредне сезоне бити прави и да нећемо изневерити никога. Заслужили смо сви критике, али верујем да ће наши навијачи наставити да нам буду ветар у леђа – рекао је Савић.

Звездин капитен истакао је да његова екипа није потценила противника.

Партизан никад не смете да процените. Мишљење свих у јавности јесте да смо боља екипа, али то данас нисмо показали. Жао ми је што ми ниско били екипа која је подигла трофеј на Маракани, сигурно ће ме болети овај пораз заувек. Иза нас је феномелна сезона, али у Звезди нема места за опуштање. Овде је свака утакмица најбитнија, ова је била за трофеј. Много пута током сезоне када је било важно показали смо да смо прави. Вечерас то нисмо успели. Жао ми је што је сада пауза пред нама и што немамо могућност да се у наредних седам дана на утакмици искупимо и подигнемо самопоуздање.

Савић се присетио и врло важне утакмице одигране на данашњи дан.

Лично ће ми овај пораз заувек остати веома тежак, посебно што се десио на дан када је пре 40 година Звезда изгубила у финалу Купа УЕФА против Борусије. Тада је играо мој отац, мислио сам да ћемо данашњом победом симболично исправити ту неправду – поручио је Савић.

Претходни текстМилојевић: Окрећемо се наредној сезони
Следећи текстФото-финиш шампионских трка