Иза југа Маракане – Регионални центри

33

Почетком актуелне недеље Црвена звезда је направила значајан корак у развоју и повећању базе најмлађих талената, а посебну пажњу привукло је креирање регионалних центара.

Школе фудбала Феникс из Шапца, Аполон из Краљева и Пролетер из Зрењанина, стекле су привилегију да бубу прва три регионална центра Црвене звезде, а како је дошло до новог степеника у сарадњи открио је Владимир Цвјетићанин, координатор Звездине школе фудбала.

У конкуренцији 70 школица изабрали смо три из различитих округа Србије које су се показале као одличан извор талената. Пројекат који је ступио у реализацију темељно је планиран претходних годину дана, а за циљ има да побољшамо потрагу за талентима у свим деловима Србије и олакшамо фудбалским бисерима развој на путу до првог има Црвене звезде – рекао је Цвјетићанин.

Већ са прва три центра црвено-бела мрежа добила је матице и ван Београда, а како је раније најавио и Никола Јелић, у плану су још бар два центра.

Неопходно је олакшати деци прелазак у редове шампиона. Долазак у Звезду већ са 12 година је велика промена коју ћемо на овај начин амортизовати. Осим тога, најмлађи таленти ће бити у прилици да од првих фудбалских корака раде по принципу Звездине школе – истакао је Цвјетићанин, први човек црвено-беле базе и додао:

План је да Феникс представља базу за Мачвански округ, Пролетер за Банат и Војводину, а Краљево за Рашки округ. Резултати рада ових школица већ се виде кроз дечаке који носе Звездин дрес у млађим категоријама, али ће њиховим следбеницима пут бити знатно лакши захваљујући регионалним центрима, нарочито у периоду од дванаесте до петнаесте године кад деца у највећој мери сазревају.

Претходни текстЦрвена звезда преко ФМП-а до скора 8-0
Следећи текстЈубилеј првог великог финала