Саиграчи о Милијашу

63

Посебним словима остаће забележен 19. мај 2019. године – као дан када је Ненад Милијаш отишао у играчку пензију и опростио се од активног играња. Капитен, црвено-бела легенда, узор, о коме саиграчи причају само у суперлативу!

Искусни, 36-годишњи везиста последњи пут као играч истрчао је на Маракану против Напретка, за крај сезоне у Суперлиги. Победом од 3:0 саиграчи су му увеличали опроштај, у 64. минуту је изашао уз овације и почасни круг којим је затворио једну црвено-белу епоху.

Мислим да је заслужио све што је доживео на утакмици, за крај такве каријере. Заслужено се опростио титулом и скоро пуним трибинама на последњем мечу, било је више од 40.000 гледалаца. Добио је и сјајне овације. Сигуран сам да ће све што је доживео у каријери и стечено искуство успети да примени и као тренер, и да ће такође низати успехе – бираним речима говорио је Марко Марин о капитену.

Одласком Милијаша у играчку пензију остаје слободна „десетка“ и легендарни везиста би дрес са чувеним бројем наменио управо Марину.

Сада ако је и размишљао да оде – не може. Има још много посла да обави у Звезди са „десетком“ на леђима – нагласио је Милијаш, а црвено-бели маестро је имао спреман одговор:

„Десетка“? Ако је Милијаш то рекао, онда нека и буде тако.

Филип Стојковић као Звездино дете зна шта значи играти за вољени клуб, а говорио је и о тежини тога што је делио свлачионицу са искусним везистом.

Имао је фантастичну каријеру и дошао је ред да наш Мики оде у заслужену пензију. Честитам му на свему што је постигао. Леп опроштај и поред кише, сигурно да је заслужио све како је било, скандирање и овације, истрчао је и почасни круг… Много је дао Звезди и Звезда му је вратила, тако да могу само још да му честитам на сјајној каријери. Надам се да ће бити у стручном штабу наредне сезоне и тако опет бити са нама – нагласио је Жуле Стојковић.

Најмлађи су имали прилику да стасавају уз пример правог капитена и звездаша од главе до пете, па је Дејан Јовељић упијао сваки савет 16 година старијег саиграча

У исто време сам срећан и тужан… Срећан што сам имао прилику да учим од њега, од првих припрема па све до утакмица. Делили смо терен, а верујем да ћемо и следеће године сарађивати када буде део стручног штаба. Тужан сам што завршава каријеру велики звездаш и човек Ненад Милијаш – у голгетерском стилу, право у мету, завршио је Јовељић.

Претходни текстЗвездин ас великог срца
Следећи текстНа Првенству Београда освојено 9 медаља