Крај блиставе каријере Звездиног капитена

95

Осим великог славља због освојене 30. шампионске титуле за звездаше ће утакмица са Напретком остати заувек упамћена јер је капитен црвено-белих Ненад Милијаш ставио тачку на играчку каријеру.

После 18 година активног играња фудбала, после безброј блиставој момената, невероватне радости које је у три мандата донео свима онима којима је Звезда у срцу, Милијаш је ставио тачку на професионално бављење фудбалом.
Уочи последње суперлигашке утакмице у сезони Милијашу је у име клуба награду уручио легенда, четврта Звездина звезда, човек који ове године обележава 50 година у вољеном клубу, Владимир Петровић Пижон.

Много пута током каријере капитен Црвене звезде је показао да му је срце црвено-бело и више него заслужено остаће уписан у историју нашег клуба.

Почетком априла одиграо је 250. утакмицу за шампиона Србије и био је поздрављен овацијама са трибина Маракане. Тиме је урадио оно што мало фудбалера у данашње време може да постигне.

Ненад Милијаш је и рекордер по броју наступа за Црвену звезду откако више не постоји СФРЈ, а укупно заузима 15. место на вечној листи по броју одиграних мечева.
Такође, како је актуелна генерација победом над екипом Младости (1:0) у петом колу плеј-офа Суперлиге и дефинитивно освојила 30. шампионску титулу и тако је Милијаш постао и једини фудбалер са пет титула шампиона откако више не постоји СФРЈ.

Некадашњи репрезентативац на најлепши начин ставља тачку на богату каријеру. Већ је одавно ушао у историју као рекордер новијег добра по броју титула, а имаће прилику да се опрости дуплом круном.

Тренутно је на снази његов трећи мандат у дресу вољеног клуба, у који је први пут стигао 2006. године. Дебитантску утакмицу за црвено-беле одиграо је 18. фебруара 2006. на гостовању Вождовцу, када је Звезда славила са 2:0, док је првенац уписао 11. марта исте године у тријумфу над Радом са 1:0 на Маракани.

Осим легендарног капитена најтрофејнијег српског клуба, још тројица играча у актуелном тиму дочекала су пето звање државног шампиона – Милан Борјан, Немања Милуновић и Лоренцо Ебисилио. Сјајни голман је био три пута првак Бугарске, стамени штопер је четири пута дошао до титуле у Белорусији, док је холандски везиста по два пута подизао шампионски пехар као члан Ајакса и кипарског АПОЕЛ-а.

Претходни текстНова црвено-бела апликација доступна звездашима
Следећи текстНебо се отворило на шампионској прослави