Звездини џудисти прославили медаље из Бакуа и Каунаса

39

Џудисти Црвене звезде навикли су спортску јавност на успехе. Настављена је традиција, у прес центру СД Црвена звезда, прослављени су врхунски резултати које су остварили такмичари нашег клуба. Злато Немање Мајдова и бронза Милице Николић освојене на Гран слему у Бакуу, као и сребро и бронза Андрее Стојадинов и Ање Обрадовић на Европском купу за јуниоре у Каунасу.

Протекли викенд био је фанстастичан викенд за Звезду и за српски џудо истакао је Стојан Вујко, председник Управног одбора Џудо клуба Црвена звезда.

Хтео бих да поздравим све чланове Звездине спортске породице. Ова прослава представља континуитет врхунских резултата које постижу наши такмичари. Надам се да ће их до краја године бити још много. Окупили смо се да прославимо успехе које су наши џудисти постигли на Гран слему у Бакуу, Немања Мајдов је освојио злато и Милица Николић која је била бронзана. Ни јуниори нису изостали за сениорима, Андреа Стојадинов и Ања Обрадовић су нас обрадовале сребром и бронзом. Похвалио бих и наш подмладак, освојил су чак 27 медаља на два турнира у Вршцу и у Јагодини. Врхунски резултати обележили су и мај месец у Црвеној звезди. Искористио бих прилику да пожелим Немањи Мајдову срећан пут у Кину и пуно успеха на наредном Гран слему – истакао је Стојан Вујко.

Најбоља српска џудисткиња Милица Николић у протекле две године освојила је чак 16 медаља на ИЏФ туру.

Желим пре свега да упутим честитке Немањи и девојкама на оствареним резултатима. Навикли смо све љубитеље џудоа да постижемо добре резултате, како јуниори, тако и сениори. Уверена сам да ћемо наставити са одличним резултатима и да ћемо још више обрадовати нашу породицу, нашу Црвену звезду. Предстоје нам Европске игре у Минску, а надам се медаљама на Светском првенству – рекла је Милица Николић.

Млада Андреа Стојадинов годину је почела одлично на првој позицији на светској јуниорској ранг листи до 48 килограма.

Резултати које постижемо су огледало оног што радимо у клубу. Лепо је видети колико људи стоји иза нас и подржава нас. Каунас је био први јуниорски турнир ове године и драго ми је да смо се показали у добром светлу. Волела бих да обећам још боље резултате, јер се од нас то и очекује – истакла је Андреа Стојадинов.

Да Звезда има још једну јуниорку на броју светске ранг листе побринула се и Ања Обрадовић.

Хтела бих да се захвалим Управи на могућнсоти да имамо одличне услове за рад и тренирање. Почетак сезоне смо отворили сениорским турнирима, дој је ово била премијера на јуниорској сцени. Очекивала сам бољи резултат, али важно је да освајамо медаље, то је најбитније. Спремамо се за Игре у Минску, као и за Светско и Европско првенство за јуниоре – рекла је Ања Обрадовић.

Наставак одличних резултата најавио је и Немања Николић стратег Оврадовићеве и Стојадинов.

Честитке Милици и Немањи на врхунском достигнућу у Бакуу. Када су у питању Ања и Андреа ово је био први јуниорски тирнир и што је најважније освојене су медаље. Нису најсјајније, али трудићемо се да буде све боље и боље – рекао је Немања Николић.