Милојевић: Борјан имао свој дан, меч припао голманима

84

Шеф стручног штаба Владан Милојевић рекао је после пласмана у финале Купа Србије да су реванш полуфинала у Лучанима обележили наш голман Милан Борјан и чувар мреже Младости Драган Росић.

Како су голмани блистали, тако је утакмица завршена без погодака, па је Црвена звезда прошла у финале укупним резултатом 4:1, јер је том победом славила у првом мечу полуфинала на Маракани 17. априла.

Ако бисмо гледали ове две утакмице полуфинала збирно, могу да кажем да смо заслужено прошли у финале Купа. Ако бих гледао само ову другу утакмицу, мислим да је Младост заслужила нешто више од овог нерешног резултата. Вероватно је за навијаче била лепа утакмица, мени као тренеру се не свиђа када противничка екипа направи толико шанси колико је Младост, што нам се не дешава често. Има и замора материјала, ближи се крај сезоне, очигледно да нисмо на нивоу на којем смо били – нагласио је Милојевић и додао:

Имали смо један план пре почетка утакмице и мислим да смо контролисали утакмицу, али када је требало да урадимо нешто више по дубини, ту смо имали проблема са дотоком лопте. Створили смо неколико шанси, знали смо да бисмо једним голом доста отежали посао Младости, а опет са друге стране знали смо да ако они дају гол, да може свашта да буде. Честитао бих мојим играчима, морам и играчима Младости и колеги Нешку Миловановићу на јако доброј сезони. Ако је неко заслужио да се још нађе у Европи, онда је то сигурно екипа из Лучана.

Јунаци другог полуфиналног сусрета Купа Србије били су голмани оба тима, наш Милан Борјан и Драган Росић у дресу Лучана.

Ова утакмица је апсолутно припала голманима. Борјан је сигурно имао свој дан, а морам да похвалим и Росића као изврсног голмана, један је од најталентованијих у Србији и има лепу каријеру испред себе.

Звезду чекају још две утакмице пре одласка на летњу паузу. У последњем колу Суперлиге дочекаће Напредак, 19. маја на прослави 30. титуле на Маракни, док ће 23. маја наши фудбалери у финалу Купа имати прилику да освоје дуплу круну.

Имамо још две утакмице до краја сезоне и не смемо никако да изгледамо као данас, јер онда немамо шта да тражимо у финалу Купа. Надам се да нећемо бити овакви. Све четири екипе су заслужиле полуфинале, то се показало и на табели првенства. Финале је једна утакмица, а противник ко год да буде, имате сјајни Раднички ове сезоне који је бележио фантастичне резултате и био би домаћин у финалу у Нишу. Са друге стране је вечити ривал Партизан. Нека буде леп фудбал и нека победи фудбал, сви да уживамо, а ко буде бољи нека освоји Куп – подвукао је Милојевић.

Претходни текстЗвезда у финалу Купа!
Следећи текстПораз Звезде у Италији за крај Лиге шампиона