Милица Николић бронзана на ГС у Бакуу

51

Милица Николић, Звездина џудисткиња освојила је бронзано одличје на Гран слему у Бакуу чиме је направила још један важан корак ка Токију 2020. У Бакуу се надмеће 431 такмичар , из 57 националних селекција са свих пет континената.

Милица је на путу до одличја, у првој борби савладала Рускињу Сабину Гиљазову захватом за ипон после 1:07 минута борбе а потом у четвртфиналу изгубила од Катарине Косте из Португалије на вазари (1:0). У репасажу Милица је савладала Словенку Марушу Штангар на ипон у финишу меча и обезбедила борбу за бронзану медаљу против још једне Португалке, Марије Сидерот.
У дуелу за одличје, Милица је славила захватом за ипон пет секудни пре истека регуларног тога борбе (3:55 минута).

Српска шампионка истиче да такмичарски дан у Бакуу није почео како је желела.

Јако сам срећна због тога. У борби за бронзу победила са девојку која ми је незгодна и која ми уопште не лежи. Управо зато ми је ова медаља још дража – рекла је Милица Николић.

Утисци су да сам лоше почела дан, али на крају се све одиграло у моју корист.

Тренер Милице Николић, трофејни стратег Љубиша Мајдов, истиче да после освајања још једне медаље са Гран слема све тече по плану.

Утисци су одлични, испунили смо зацртано – рекао је Љубиша Мајдов одмах по завршетку дуела за бронзу.

Трофејни стратег анализирао је дуел са Португалком Катарином Костом.

Била је то мала грешка са Костом и опуштање. Ипак, никад не схватамо то као пораз већ само као лекцију да још јаче и боље идемо напред. Ово је ипак врхунско такмчење Гран слем и елита у свакој од категорија. Дан нам није био баш како треба. Нисмо желели да ризикујемо и ишли смо на сигурно да извучемо максимум што смо и успели. Много смо срећни због медаље – рекао је Љубиша Мајдов.

Претходни текстЈевтовић: Разлог више за славље у недељу
Следећи текстБорјан и даље у врху Лиге шампиона