Црвена звезда – Слога 36:19 (17:7)

107

Рукометаши Црвене звезде забележили су другу победу у плеј-аут доигравању за опстанак у Суперлиги. У „Шумицама“ је савладана пожешка Слога 36:19 (17:7).

Од првог до последњег минута само је једна екипа постојала на паркету, и без трунке неизвесности против потпуно подмлађене екипе из Пожеге, црвено-бели су стигли до битног тријумфа.

Одмах на старту је Црвена звезда дошла до предности од 4:1, да би врло брзо и преломила утакмицу у периоду од 20. до 25.минута серијом од пет голова за 12:5. Никола Николић је постигао четири из контранапада, а Мајес је изборио искључење и постигао ефектан погодак. До краја полувремена Звезда је стигла и до двоцифрене предности, 17:7.

У наставку без промена, гости су углавном погађали са линије седам метара, а Звезда са свих страна преко Петрића, Хорвата, Лазића и Пешића са крила. На крају, веома убедљив тријумф 36:19.

Најефикаснији појединац је са 8 голова је уједно био и играч утакмице, Јанко Пешић. По 5 пута су погађали Петрић и Никола Николић, а по четири Лазић и Хорват.

У наредном колу Звезда гостује екипи Мокре Горе и позитивним исходом би решила све дилеме око суперлигашког статуса.

Црвена звезда – Слога 36:19 (17:7)

Београд, дворана: Шумице. Гледалаца: 100. Судије: Бојан Даути и Урош Минић (Београд). Седмерци: Слога 5 (3). Искључења: Црвена звезда 6, Слога 10 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Пешић 8, Хорват 4, Лазић 4, М.Николић 2, Н.Николић 5, Туфегџић, Љубојевић, Љубеновић, Бугариновић 1, Панић 2, Димић 1, Поповић 1, Рајичевић, Петрић 5, Мајес 3. Тренер: Антон Букилић

СЛОГА: Јовановић 3, Попадић, Маринковић 4, Илић 2, Алексић, Филиповић 2, Ћеранић 2, Станковић 1, Живановић, Давидовић 1, Павић 2, Димитријевић, Мићовић. Тренер: Благоје Стевановић

Претходни текстПораз кадета у драматичном финалу
Следећи текстСлавље у 100. дербију на Ђурђевдан