Црвена звезда боља од ФМП-а

50

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су и трећу победу у групи А Суперлиге Србије. Црвено-бели су у дворани ’’Александар Николић’’ савладали ФМП резултатом 82:65 (21:14, 28:13, 13:25, 20:13).

Кошаркаши Црвене звезде мтс продужили су тријумфални низ у групи А Суперлиге Србије. Црвено-бели су до треће узастопне победе стигли у дворани ’’Александар Николић’’ против ФМП-а славивши резултатом 82:65 (21:14, 28:13, 13:25, 20:13).

Након веома доброг издања у првих 20 минута, талентовани састав гостију предвођених талентованим играчима из Звездиног омладинског погона показао је да поседује много талента. Од минуса од 23 поена, колико је било у завршници другог периода, а захваљујући великој жељи и енергији ФМП је разлику све на тек шест поена – 62:56. Ипак, искуство и снага Црвене звезде је тада дошла до изражаја. Црвено-бели су стегли у одбрани и паметним решењима у нападу ипак привели меч крају.

Најбољи актер утакмице био је Душан Ристић који је уписао дабл-дабл учинак са 16 поена и десет скокова, а несвакидашњи учинак имао је Филип Човић који је за 26 минута на паркету имао чак 16 асистенција.

Након почетног испитвања снага уследила је минијатура Борише Симанића који је постигао кош уз фаул, а затим тројку, да би након флоутера Кеј Си Риверса Црвена звезда стекла прву осетнију предност – 21:14. То је био и резултат на крају прве деонице.

Почетак другог периода протекао је у знаку Филипа Човића и Огњена Добрића. Плејмејкер црвено-белих је фантастично диктирао ритам и за нешто више од десет минута на паркету уписао чак 10 асистенција. У кошгетерској серији био је Добрић који је у раној фази утакмице уписао седам поена. У таквом односу снага 15 поена предности на конту изабраника Милана Томића било је реалност – 37:22. Одличну минијатуру у завршници првог полувремена имао је и Алекса Раданов па је након његове тројке разлика износила ’’плус’’ 23 – 48:25.

Талентовани састав ФМП-а имао је жељу да се врати резултатски у утакмицу па су са много енергије ушли у трећу деоницу. Изданици Звездине школе Ускоковић, Пауновић, Ђорђевић, Томашевић, Момиров и остали унели су много енергије на терен па је серија ФМП-а. Након поена Марка Јеремића са линије пенала гости су успели да смање разлику на једноцифрени заостатак – 60:52. Серију ривала прекинуо је закуцавањем Огњен Добрић.

Међутим, изабраници Милана Томића нису пронашли нападачки ритам у континуитету. ФМП је успео додатно да смањи разлику након тројке Патрика Дилејнија – 62:56, а налет је одбио Филип Човић са линије пенала.

Одбрана црвено-белих је тада постала веома чврста и донела је превагу када се одлучивало о питању победника. Ристић је донео лаке поене на обручу и разлика је поново била двоцифрена – 71:61. Звезда је на крају без много потешкоћа привела меч крају.

У 4. колу Суперлиге Србије Црвена звезда ће поново бити домаћин. У среду у дворани ’’Александар Николић’’ гостоваће екипа ОКК Београда.

Црвена звезда мтс – ФМП 82:65 (21:14, 28:13, 13:25, 20:13)

Црвена звезда мтс: Раданов 7, Човић 2 (16ас), Давидовац 6 (5ск), Ненадић, Лазић, Фаје 9 (5ск), Добрић 11, Ристић 16 (10ск), Симанић 16 (4ск), Риверс 6, Оџо 1 (7ск).

Филип Човић:

Одиграли смо добру утакмицу, али не свих 40 минута. Мислим да нисмо били баш најозбиљнијих свих 40 минута, а о томе смо разговарали уочи сваке утакмице Суперлиге. Свакако, честитао бих стручном штабу и саиграчима на победи, као и екипи ФМП-а на доброј партији. Знам много момака из ФМП-а, у питању је веома талентована екипа и желим им сву срећу – рекао је Човић који је потом одговорио на питање да ли осећа олакшање након освајања АБА лиге имајући у виду притисак са којим се суочавао:

Не размишљам много о томе, а стално ми се поставља исто питање. За мене је то нешто нормално, навикао сам на такве ствари. Сада се осећам много лепше због ствари које смо успели да урадимо током ове сезоне. Што се тиче притиска, увек ће бити тако, али заиста не размишљам о томе – рекао је плејмејкер Црвене звезде.

Милан Томић:

У трећој четвртини смо примили 25 поена, а у осталим много мање. Честитам мојој екипи на доброј утакмици, али не на трећој четвртини. Целе сезоне тражим континуитет од 40 минута. Мислим да смо могли мало више на овој утакмици да спустимо лопту у рекет. Било је доста шутева за три поена, али нам је са друге стране ФМП то и дао затворивши простор из пик ен рола. 29 асистенција и 10 грешака је нешто много боље него што смо имали на претходној утакмици. Идемо даље – истакао је Томић који потом упитан да прокоментарише да ли има проблема са мотивацијом у Суперлиги Србије након оствареног примарног циља у овој сезони:

Завршили смо АБА лигу и наступио је овакав период. Покушавам како умем и могу да задржимо континуитет свих 40 минута и ја ћу се борити за то, а они морају то да ураде. Само се тако постаје велики играч. ФМП је добра екипа, али против Златибора и Дунава… Ако одиграш такву утакмицу озбиљну бићеш велики играч. Против Партизана, Будућности ћеш увек бити концентрисан – истакао је стратег црвено-белих. Потом је одговорио на питање да ли засићености има на тренингу:

На тренингу иде све како треба. Скратили смо обим тренингу, али оно што тренирамо је 100 одсто увек – рекао је Милан Томић.

Новинари су потом затражили анализу игре Душана Ристића:

По статистици Душко (Душан Ристић) је играо 22 минута и дао 16 поена и имао десет скокова. Сви морају да играју одбрану. То је био разлог зашто сам викао неколико пута. Сви морају да играју одбрану, он има велики нападачки таленат, али у одбрани мора да поправи неке ствари – рекао је тренер Звезде.

А да ли постоји интересовање клуба за Владимира Јанковића?

Добио сам такве информације и то бруји по Грчкој и Европи. Морате нешто да знате, а то је да је Црвена звезда један озбиљан клуб. Ми смо рекли од почетка сезоне када смо градили тим да ће сви имати информације од клуба ако постоји интересовање за неког играча. Ту се појавило име за Јанковића… У овом тренутку ту не постоји баш ништа јер смо у овом тренутку концентрисани на нову титулу – рекао је Милан Томић.

Претходни текстЗагревање за освајање титуле
Следећи текстПобеда црвено-белих у Нишу