Звезди потребна победа за мајсторицу

71

Одбојкаши Црвене звезде у среду (18 часова) дочекују Војводину НС семе у четвртом мечу финалне серије плеј-офа БПШ Суперлиге Србије.

Наши одбојкаши су после победе у првом мечу повели у серији, али су Новосађани са две везане победе преокренули резултат на 2:1 у победама. Изабраницима Томислава Кукањца сада је потребан тријумф како би изборили мајсторицу.

Звезда је у првом мечу играла изванредно и тријумфовала резултатом 1:3 (24:26, 18:25, 25:16, 23:25). Наши одбојкаши су се на почетку суочили са сет лоптом за Новосађане, али су успели да преокрену и поведу. Средином другог сета Београђани “ломе” резултат у своју корист и лако долазе до 2:0. Војводина је узвратила у трећем сету, а Звезда у завршници четвртог периода игре долази до предности коју претвара у тријумф.

Новосађани су узвратили брејком у Београду и изједначили су резултат у серији на 1:1 – 1:3 (25:22, 14:25, 17:25, 15:25). Звезда је повела после првог сета, а онда су изабраници Томислава Кукањца стали. Војводина лако долази до изједначења, а потом и преокрета. Наши одбојкаши су у четвртом сету имали предност од 13:12, а онда се десио несхватљив пад у игри што је Војводина искористила да серијом од 13:2 дође до победе и изједначења у серији.

У трећој утакмици Новосађани су славили са 3:1 (22:25, 25:18, 25:20, 26:24) и тако дошли на корак од одбране шампионске титуле. Слично као и у другом мечу, Звезда је у трећем сусрету повела са 1:0. Половином другог сета „лале“ праве разлику коју до краја сета повећавају и долазе до изједначења. И на половини трећег сета Војводина је серијом поена направила одлучујућу предност коју је претворила у преокрет и 2:1. Црвена звезда је у четрвтом периоду била надомак изједначења. Наша екипе је водила са 23:20, имала и сет лопту, али су Новосађани успели да направе преокрет и тријумфују са 3:1.

Следи нови дуел, а београдски црвено-бели морају да победе ривала уколико желе да продуже серију и наду да могу до титуле шампиона Србије.

Четврта утакмица финала плеј-офа БПШ Суперлиге Србије између Црвене звезде и Војводине НС семе игра се у среду 1. маја од 18 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду, уз директан пренос на РТС-у. Улазнице ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Предраг Баланџић и Александар Петровић.

Претходни текстВетерани Звезде гостовали у Бијељини
Следећи текстЦрвено-бели отпутовали на Златибор