Више од 200 звездаша на отвореном тренингу

77

На теренима омладинске школе Црвене звезде одржан је отворени тренинг за дечаке рођене од 2009. закључно са 2012. годином и привукао је више од 200 звездаша.

Пројекат „Опен деј“, први у 2019. години, организован је од 17:30 часова на теренима Омладинске школе Црвене звезде и први део био је отворен за јавност. Интересовање је заиста било огромно и поред јаке кише и лоших временских услова.

У активности која се већ традиционално одржава иза југа Маракане учествовало је 205 малишана, са којима је радило 12 тренера из школе фудбала Црвене звезде, што је надгледало и 12 клупских скаута.

Фудбалски радници специјализовани за рад са најмлађима и препознавање талената стекли су увид у квалитете најнадаренијих фудбалера из Србије и региона, а слика са помоћних терена потврдила је неизмерну љубав малишана према Звезди.

Најбољи појединци, према мишљењу наших стручњака, добиће прилику да развојни фудбалски пут настави у црвено-белим редовима. Велико интересовање најмлађих пробудило је задовољство код координатора школе фудбала Владимира Цвјетићанина.

Презадовољни смо одзивом и поред лошег времена, као и умећем дечака. Имали смо велики број њих на скенеру и драго нам је да што смо успешно наставили традицију отвореног тренинга. Са сваком од четири генерације радило је по три тренера, дакле 12 укупно, из Омладинске школе Црвене звезде. Дошла су деца из целе Србије, доста њих и из наших школица. Током другог дела „Опен деја“ у фокусу су били играчи рођени 2007. и 2008. године, њих око 20 скаутираних од стране наших стручњака – истакао је Цвјетићанин уз којег су активност на теренима наше Омладинске школе пратили и директор школе Драган Младеновић и главни тренер Никола Јелић.

Отворени тренинг је, уз Звездине кампове, једина прилика да се малишани наметну и опробају у вољеном клубу. За све који нису били у прилици да се данас појаве, преостаје прилика да знање покажу током кампа у Београду који почиње 24. јуна и који ће бити организован у три смене, а за који се могу пријавити ОВДЕ.

Претходни текстГајић: Нови корак ка титули
Следећи текстПораз Звезде, Војводини меч лопта за титулу