Трио као нерешива дерби енигма

44

Победом у 160. вечитом дербију, Црвена звезда је наставила серију утакмица без пораза против Партизана која траје од доласка Владана Милојевића на клупу шампиона Србије, односно већ две године.

Од доласка актуелног шефа стручног штаба црвено-белих у Љутице Богдана 1а, победа у дербију је нерешива енигма за ривала. Звезда је непоражена у последњих шест сусрета, а у сваком од дуела минуте на терену уписали су Милан Борјан и Филип Стојковић.

Голман и десни бек неизоставни су део Милојевићевог тима и очигледно важан састојак гранитног тима. Дебитантски дерби, као и шефу стручног штаба, поменутом двојцу је био пре тачно 20 месеци, односно 27. августа 2017. године када су ривали на стадиону “Рајко Митић” одиграли утакмицу мирних мрежа.

Уследио је реми на гостовању (1:1), а прву победу у вечитим дербијима актуелна генерација остварила је 14. априла 2018. године, истим резултатом којим је славила и годину дана касније (2:1). У међувремену су одиграна два дербија која су завршена нерешеним исходом.

Кад се подвуче црта, у дербијима у којима су учествовали Милојевић, Борјан и Стојковић, Црвена звезда је освојила 10 бодова, док је ривал увећао бодовни салдо за четири бода, а гол разлика у тим сусретима је 7:5.

Претходни текстДођите да поздравите шампионе на старту СЛ!
Следећи текстБитка за меч лопту