Марин: Показали смо ко је најбољи

79

Марко Марин је задавао много мука противничким дефанзивцима, а после два ремија у вечитим дербијима, осетио је и драж победе над црно-белима.

Важна победа! Ушли смо фантастично у утакмицу, агресивно, мотивисано. Знали смо шта нас очекује, од првог минута смо показали жељу да победимо у дербију, да направимо корак ка титули и разрешимо дилему ко је најбоља екипа у Србији. Победа у дербију је специфична, видело се по нашој, али и реакцији навијача. Посебну драж носи чињеница да је био баш за титулу – рекао је Марин и истакао да му је управо вечерашњи тријумф од 2:1 у 160. вечитом дербију најдражи од доласка у Љутице Богдана:

Тријумф над Ливерпулом је био феноменалан, али победити дерби је посебно задовољство, надам се да ће бити још славља у дербијима.

Резултат је, из перспективе црвено-белог маестра, стигао као плод апсолутне доминације шампиона Србије.

Били смо бољи, дали гол из чистог пенала, брзо смо удвостручили предност, а потом имали и шансу за трећи погодак. Могли смо у тој ситуацији да решимо све дилеме, али је битан исход. Видели смо доста магије и све се лепо завршило.

Марин се осврнуо и на једанаестерац за ривала.

Уклизао сам испред Зђелара, али нисам погледао снимак да видим да ли сам притом направио прекршај. Важно је да смо остварили победу. Водио сам много дуела са Зђеларом, што је и логично, желео је да ме заустави, али није успео у томе вечерас. На крају смо се спортски поздравили. Саша зна да смо ми бољи и данас смо то и доказали. Спортски су то прихватили и свака част на томе.

Победа у 33. колу украсила је доминантну сезону Црвене звезде.

Остали смо празних шака само у претходном колу, али су и порази део такмичења. Управо овакав повратак на победнички колосек показатељ је наше снаге и квалитета. Имамо шест бодова предности и још четири утакмице до краја, све што је потребно је да наставимо у истом ритму – рекао је фудбалски креатор.

Претходни текстИванић: Тимска игра донела тријумф
Следећи текстШампиони прославили трофеј АБА лиге!