Црвена звезда – Партизан 2:1

45

Наши фудбалери уписали су победу у 160. вечитом дербију! На стадиону „Рајко Митић“ савладан је Партизан са 2:1 (0:0) головима Бена из пенала и Вукановића за освајање целог плена у 33. колу Суперлиге, односно трећој рунди плеј-офа.

Црвена звезда је од почетка до краја контролисала дешавања на Маракани и успела да крунише доминацију, па је као лидер сада на шест корака испред другопласираног Радничког!

Стрпљиво је шампион Србије тражио пут до мреже вечитог ривала, коју су погодили Ел Фарду Бен и Алекса Вукановић за велики тријумф у трећем колу плеј-офа домаћег првенства.

За велико славље са сјајним навијачима и за велики корак ка освајању титуле, а остала су још четири кола до одбране трона!

Шеф стручног штаба Владан Милојевић решио је да овај сусрет почну: Борјан, Стојковић, Милуновић, Бабић, Родић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин, Иванић и Павков. Наши фудбалери су од почетка наметнули јак темпо и био је динамичан увод и поред доста прекида изазваних прекршајима.

Иако су црвено-бели контролисали посед, нису могли да дођу до препознатљиве игре. Сјајна кореографија са северне трибине и подшрка Делија били су додатни ветар у леђа нашим играчима који су покушавали да угрозе противника на бројне начине.

На самом почетку је Филип Стојковић одлично запретио врло добрим ударцем из казненог простора, док после није било већих узбуђења пред голом вечитог ривала.

Покушавао је Милуновић више пута из скока, као и Павков, али нису биле изгледне прилике за шампиона Србије после тих прекида. За то време се у дефанзиви истакао Срђан Бабић са три фантастичне реакције, уз два клизећа старта одузимао је лопту у опасној зони и спречио да Партизан угрози Борјана.

Прва већа шанса виђена је у 36. минуту када је након слабијег корнера Марина лопта ипак завршила на петерцу гостију одакле ју је Павков атрактивно послао изнад пречке.

И у наставку, по повратку са предаха, Милојевићеви изабраници су контролисали дешавања на терену и покушавали да пронађу рупу у одбрани вечитог ривала. На почетку другог дела виђена је и одлична финта Иванића у два додира с лоптом, убацио је у средину пред казнени простор, оборен је био Марин, али није било прекршаја по оцени судије Симовића.

Звездин маестро је често био на мети оштрих стартова ривала и често су га слали на земљу. Тешко је долазио до правог ритма и на све начине је покушавао да диригује игром шампиона…

Иницијатива је, коначно, крунисана тачно на истеку сат времена игре. Расположени Иванић је са левог крила проиграо Бена који је на другој стативи оборен са леђа и судија Симовић је показао на белу тачку.

Управо је Бен преузео одговорност и сигурно са „креча“ погодио доњи десни угао за вођство од 1:0!

Након што су црвено-бели стекли предност опао је ритам дербија, а шеф Милојевић је освежио редове увођењем Вукановића и Чаушића уместо стрелца и Јовичића. И то се испоставило као прави потез!

Иако је ритам био опао, мало је требало снажном нападачу да се упише у стрелце! Разиграни Иванић је са левог крила идеално упослио Вукановића који је шутем из прве затресао мрежу за 2:0 минуту у 80. минуту!

Разиграли су се наши фудбалери додатно у самој завршници… Одлични Вукановић је додао до Марина, он је из средине гурнуо лопту ка Иванићу који је искоса са леве стране шутирао мало поред гола.

До краја је вечити ривал успео да смањи резултат и из једанаестерца, који је прецизно извео Гомеш, само постави коначних 2:1 – шампион Србије заслужено слави!

Црвена звезда – Партизан 2:1 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 21.862. Судија: Новак Симовић. Стрелци: Бен у 60′ (пен) и Вукановић у 80′ (Црвена звезда); Гомеш у 90′ (пен) (Партизан). Жути картони: Бабић, Јовичић, Борјан, Стојковић (Црвена звезда), Павловић, Шћекић, Урошевић, Н.Р. Милетић (Партизан). Црвени картон: Павловић (Партизан)

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Милуновић, Бабић, Родић, Јовичић (од 73′ Чаушић), Јованчић, Бен (од 70′ Вукановић), Марин (од 90′ Савић), Иванић, Павков

Партизан: Стојковић, Н.Р. Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић, Зђелар, Шћекић, Тошић (од 67′ Ивановић), Пантић (од 79′ Илић), Николић (од 87′ Нџај), Гомеш.

Претходни текстВојводина узвратила и изједначила на 1:1
Следећи текстБорјан: Четири корака и титула