Звезда посетила Институт за онкологију

53

ФК Црвена звезда у оквиру „Међународног дана фудбала и пријатељства”, са младим учесницима пројекта посетио је дечје одељење Института за онкологију у Београду.

Голман Црвене звезде Милан Борјан и делегација младих фудбалера који ће представљати Србију на финалном Форуму пројекта у Мадриду, Анђела, Стефан, Андреј и Милош посетили су децу на Институту за онкологију. Будући и актуелни фудбалски асови Црвене звезде разменили су „наруквице пријатељства” са децом на клиници, представили су циљеве и вредности овогодишњег пројекта, дружили се, уручили им поклоне и улили им оптимизам да издрже и победе у тешким данима.

Пружите и ви подршку малим-великим херојима. Подржите Удружење „Увек са децом” тако што ћете послати смс 7175 на 7175 и донирати новац за лечење деце.

„Међународни дан фудбала и пријатељства” је традиционална манифестација највећег међународног друштвено-одговорног пројекта за децу у спорту „Фудбал за пријатељство” која се од 2014. године сваког 25. априла одржава у земљама-учесницама пројекта под покровитељством истакнутог партнера ФИФА и УЕФА, компаније Гаспром. Ове године је приређена у преко 50 држава Европе, Азије, Африке и Северне и Јужне Америке.

Уз учешће од преко 40.000 поклоника – деце-амбасадора пројекта, младих фудбалера, прослављених репрезентативаца, спортских асова и тренера, државних званичника и представника медија – „Међународни дан фудбала и пријатељства” обележен је кроз више од 200 различитих догађаја организованих овим поводом.

„Међународни дан фудбала и пријатељства” започет је 2014. као једна од носећих програмских активности пројекта „Фудбал за пријатељство”. Размена „наруквица пријатељства” редовно отпочиње серију спортских и друштвено-ангажованих активности учесника пројекта свих генерација, попут пријатељских фудбалских утакмица у клубовима и савезима, креативних радионица у школама и спортским академијама, сусрета са фудбалским и спортским асовима и легендама, јавних отворених часова и дружења са познатим личностима и званичницима из области спорта, културе и јавне сцене. Финалне активности овогодишњег пројекта “Фудбал за пријатељство” биће приређене у Мадриду, у време одржавања финалног меча УЕФА Лиге шампиона, од 28. маја до 2. јуна.

Међународни друштвено-одговорни пројекат за децу „Фудбал за пријатељство” покренут је 2013. године од стране компаније Гаспром. Основне вредности пројекта су пријатељство, једнакост, фер-плеј, здрав живот, мир, посвећеност, дух победе, поштовање традиције и част. Пројекат је званично подржан од стране ФИФА, УЕФА, Међународног олимпијског и параолимпијског комитета, фудбалских савеза, међународних дечијих фондација, прослављених спортиста и водећих фудбалских клубова света. Током претходних шест сезона догађаји спроведени у оквиру програма “Фудбал за пријатељство” окупили су више од 5.5 хиљада учесника и стекли 4.5 милиона пратилаца из различитих делова света – међу којима и бројних спортиста, уметника и државних званичника.

Претходни текстЗвезда поражена у Барселони
Следећи текстИза југа Маракане – Звездина доминација регионом