Неумољиви Павков

78

Фудбалери Црвене звезде дочекују 160. вечити дерби са амбицијом да направе још један велики корак ка одбрани титуле.

Посебну драж сусрет са црно-белима има за све у табору шампиона Србије, а поготово за Милана Павкова.

Наиме, високи центарфор на сусрету заказаном за четвртак од 19 часова покушаће да се шести пут узастопно упише у стрелце на утакмицама против Партизана.

Поготком у 159. вечитом дербију, Павков је Црвеној звезди донео бод, али и наставио да бележи импресивне бројке против највећег ривала. Корпулентном нападачу је гол у мајском дербију био је пети на пет сусрета заредом против Партизана, а у стрелце се уписивао и у сваком од четири дуела које је са овим ривалом играо у дресу Радничког из Ниша.

Пред нови окршај и борбу за бодове у трећем колу плеј-офа Суперлиге, голгетер црвено-белих је у први план ставио учинак тима и нагласио жељу да Звезда победом направи још један корак ка коначном циљу.

Леп податак који много значи, посебно мени као нападачу пред овако важну утакмицу. Ипак, као што смо сви у екипи небројано пута истакли, набитније нам је да остварујемо победе и добре резултате. Нико од нас не ставља лични учинак у први план. Наравно, веома је леп осећај затрести мрежу у вечитом дербију и не бих имао ништа против да наставим досадашњу традицију, али је тријумф испред свега – рекао је Милан Павков.

Оба овосезонска вечита дербија су завршена резултатом 1:1, а стрелац за Звезду у првом овосезонском сусрету градских ривала био је Ричмонд Боаћи. У том дуелу Павков је био у протоколу, али није имао прилику да упише премијерне минуте у вечитим дербијима.

Претходни текстСастав КК Црвена звезда мтс у Суперлиги
Следећи текстПредседништво КК ЦЗ – Титула је тамо где јој је место