Звезда и Војводина настављају борбу за титулу

105

Одбојкаши Црвене звезде и Војводине НС семе у четвртак (18 часова) настављају борбу за титулу шампиона Србије.

Црвена звезда је у првом мечу финала плеј-офа БПШ Суперлиге Србије тријумфовала у Новом Саду резултатом 1:3 (24:26, 18:25, 25:16, 23:25) и повела са 1:0 у серији. Следи друга утакмица која се игра у Београду, па је том приликом одржана заједнилчка конференција за медије у Прес центру СД Црвена звезда.

Окупљеним новинарима обратили су се капитени екипа Миран Кујунџић и Владо Петковић, као и тренери Синиша Гавранчић и Томислав Кукањац.

Гости нашег клуба били су и Слободан Бошкан, спортски директор новосадске екипе, Јелена Лукић, менаџер општих послова и Татјана Маровски, ПР и маркетинг менаџер ОК Војводина НС семе.

Капитен Војводине Миран Кујунџић очекује да његова екипа поправи неке елементе игре из прве утакмице.

Првенствено очекујем да поправимо нашу игру. Мислим да смо имали своје шансе у првом мечу, поготово у првом и четвртом сету. Пре свега морамо да гледамо како да поправимо нашу игру и неке елементе који су нас красили у претходним дуелима. Сервис није био на неком нашем нивоу. Верујем да можемо да вратимо брејк, као што је то Црвена звезда урадила у Новом Саду – изјавио је Кујунџић.

Београдски црвено-бели су направили велики корак у финалној серији и са великим нестрпљењем очекују сутрашњи меч.

Идемо корак по корак. Милсим да смо направили један одличан корак у овом финалу. Остаје нам да порадимо на још неким стварима и да пробамо да сутра забележимо нову победу. После саме утакмице није било разлога за претерано славље, окрећемо нови лист. Свака утакмица је веома важна. Оно што је најбитније за нас је да смо сви здрави. Нема повређених, сви су спремни и сви једва чекамо сутрашњу утакмицу – истакао је капитен Црвене зведзе Владо Петковић.

Тренер Новосађана се нада да ће екипа бити мирнија и стрпљивија у завршници сетова у Београду.

Као што је Миран и рекао, морамо да поправимо сервис и у неким моментима, у завршници сетова, да будемо мирнији и стрпљивији у нападу и онда ће доћи резултат – рекао је Синиша Гавранчић.

Звездин стратег истиче да још увек ништа није готово и да борба за трофеј тек предстоји.

Свакако да нам прија победа у првој утакмици, да смо добро отворили серију. Стварно нико не осећа да смо пред коначним тријумфом. То је само почетак серије, прва утакмица и врло лако може све да се промени. Гледаћемо од утакмице до утакмице да играмо добро, па ћемо видети шта ће бити. Тек нам предстоји борба и надам се да ћемо добро ући у други меч и да ћемо победити – закључио је Томислав Кукањац.

Друга утакмица финалне серије плеј-офа БПШ Суперлиге Србије између Црвене звезде и Војводине НС семе на програму је у четвртак 25. априла у 18 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду, уз директан пренос на РТС-у. Улазнице ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Мирко Јанковић и Александар Петровић.

Екипа која прва оствари три победе у финалној серији постаће нови шампион Србије.

Претходни текстПонедељак резервисан за тестирање талената
Следећи текстМилојевић: Мудро у дербију