За понос – 903 звездаша дало крв

66

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“ завршена је још једна дводневна акција добровољног давања крви у Београду, реализована у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије и укупно су током целе акције прикупљене чак 903 јединице крви.

Велики број и овом приликом се одазвао на позив вољеног клуба, чак више од 1.000 људи током 16. акције „Црвено-бела крв“, одржане и у Врању и Нишу поред престонице, а остварен је зацртан циљ од 900 давалаца.
Што се тиче преосталих људи, нажалост, у датом тренутку је процењено да не могу да дају крв.

Ипак, на сјајан начин је настављена лепа и хумана традиција помагања.

Током првог дана у Београду прикупљено је 312 јединица крви, док је данас одзив био још већи, па су залихе увећане за још 387 јединица. Претходно је у Врању прикупљено 110, а јуче у Нишу 94, што када се све сабере даје укупан број од 903.

Као награду за хумани гест звездаши су добијали улазнице за 160. вечити дерби који ће се одиграти на Маракани у четвртак, 25. априла, од 19 часова.

Црвено-беле присталице и овај пут су се представиле у најбољем светлу показавши да нису подршка само са трибина, већ и у важнијим, животним биткама.

Свако ко је овај пут одлучио да помогне некоме уједно је дао и допринос још једној акцији и најави спектакла који нас очекује 19. маја – надамо се, прослави 30. титуле и прослави 30. рођендана Делија које се кроз своје постојање баве и хуманитарним радом. Зато је сада циљ био 900 давалаца крви, јер се та бројка добије када се 30 помножи са 30.

Звездаши су још једном показали како имају огромно срце!

Претходни текстИванић: Желимо победу
Следећи текстНебо се отворило, стадион је експлодирао!