Одличан одзив давалаца крви

63

Први од два дана 16. акције „Црвено-бела крв“ обележио је одличан одзив хуманих звездаша, па нас од циља, 900 јединица крви, дели још 384 јединице.

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“ данас је почела акција добровољног давања крви у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије и до краја првог дана прикупљено је 312 јединица крви.

Још једном се велики број хуманих људи одазвао и дао допринос у одржању лепе традиције помагања. Преко потребне залихе крви прикупљаће се и сутра, од 10 до 18.30 часова, а осим што ће спасити нечији живот, сви учесници акције ће добити на поклон и карту за вечити дерби заказан за четвртак од 19 часова.

Акција „Црвено-бела крв“ у сарадњи са Инститиутом за трансфузију крви Србије сваки претходни пут је имала изузетан одзив и верујемо да ће тако бити и сада, што потврђује број досадашњих давалаца.

Подсетимо, акција је већ одржана у Врању, претходне среде, где је скупљено 110 јединица крви, а данас је завршено прикупљање крви у Нишу где је скупљено 94 јединице.

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Свако ко овај пут одлучи да помогне некоме уједно ће дати и допринос још једној акцији и најави спектакла који нас очекује 19. маја – надамо се, прослави 30. титуле и прослави 30. рођендана Делија које се кроз своје постојање баве и хуманитарним радом. Зато је сада пут циљ 900 давалаца крви, а управо се та бројка добије када се 30 помножи са 30.

Верујемо да сутра можемо да прикупимо још 384 јединица које недостају!

Претходни текстЗвезди стиже светска титула
Следећи текстБрејк Звезде на почетку финалне серије!