„Звездаши, дајте крв и подржите нас у дербију“

49

Традиционална акција „Црвено-бела крв“, коју навијачи Црвене звезде 16. пут организују у сарадњи са Институтом за трансфузију крви, биће одржана у понедељак и уторак, 22. и 23. априла у Београду, а у понедељак и у Нишу.

Свако ко буде дао крв, осим што ће бити део вишегодишње хуманитарне акције, добиће и улазницу за 160. вечити дерби, у којем ће наши фудбалери дочекати Партизан на Маракани, у четвртак, 25. априла, од 19 часова.

Акција је већ одржана у Врању и прикупљено је 110 јединица крви. Звездаши ће своје велико срце бити у прилици да покажу и сутра у Нишу, од 10 до 19 часова у Заводу за трансфузију крви, а у Београд ће моћи добровољно да дају крв и тако помогну онима којима је најпотребније и у понедељак и уторак, од 10 сати до 18:30, у просторијама Медија центра стадиона „Рајко Митић“.

Наши навијачи су толико пута доказали да су најбољи на свету, али и да су велики људи. Акција „Црвено-бела крв“ је још једна прилика да сви звездаши покажу какво срце имају и да помогнемо у највећем могућем броју, и тако направимо праву увертиру за вечити дерби – позив је Филипа Стојковића свим звездашима да се прикључе традиционалној акцији.

На његове речи надовезао се и Марко Гобељић.

Волео бих да што више наших навијача буде сутра и у уторак на Маракани, и да добровољним давањем крви помогнемо свима којима је крв неопходна. Ко год буде могао, нека дође до стадиона у понедељак и уторак, а онда бих волео да се у четвртак сви заједно радујемо после вечитог дербија – поручио је Гобељић.

Свако ко овај пут одлучи да помогне некоме уједно ће дати и допринос још једној акцији и најави спектакла који нас очекује 19. маја – надамо се, прослави 30. титуле и прослави 30. рођендана Делија које се кроз своје постојање баве и хуманитарним радом. Зато је сада пут циљ 900 давалаца крви, а управо се та бројка добије када се 30 помножи са 30.

Нове залихе крви су увек неопходне, а акција „Црвено-бела крв“ у сарадњи са Инститиутом за трансфузију крви Србије сваки претходни пут је имала изузетан одзив, зато верујемо да ће тако бити и овог пута.

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Претходни текстЗвезда ТВ – Црвено-беле полиглоте
Следећи текстТомић и Давидовац: Бићемо спремни!