Милојевић: Сваки меч је дерби у плеј-офу

42

Наши фудбалери настављају такмичење у Суперлиги и спремају се за прво гостовање у плеј-офу, а шеф стручног штаба Владан Милојевић пред дуел 32. кола са Чукаричким на Бановом брду рекао је ….

Чека нас наставак плеј-офа и сваки меч у доигравању је дерби за себе. Гостујемо стабилном суперлигашу, који је увек у врху и има тенденцију да напредује из године у годину. Играју врло квалитетно на свом терену и биће јако тешко. Амбијент на Бановом брду је увек фудбалски, терен је добар и то говори о каквом је клубу реч. Очекује нас изузетно тешка утакмица. Чукарички има континуитет и није мењао тим, играчи су дуго заједно и познају се, уз плејаду младих играча из Омладинске школе – није Милојевић штедео речи хвале на рачун противника.

Црвено-бели у суботу од 17 часова настављају борбу на путу ка одбрани трона.

Спремићемо се максимално озбиљно, као и до сада, такав приступ играча желим на утакмици. Притисак је обостран, а улогу фаворита треба потврдити на терену. Колико сам у Црвеној звезди, ниједну утакмицу нисмо одиграли без притиска и он може да буде само позитиван. После 30 кола у домаћем првенству и једне рунде у плеј-офу, тачно се искристалисало ко ће се борити за титулу, а ко за Европу. Чукарички има своје амбиције, ми своје, и није њима ништа мањи или већи притисак него нама.

Шампион Србије чува лидерско место од почетка домаћег првенства и тренутно има седам бодова предности у односу на другопласирани Раднички.

Ништа није рутински, можда тако делује са стране, или по завршетку неког меча, али ја то тако не виидм. Моји играчи дају максимум на свакој утакмици, али доста зависи и од самог ритма дуела. Нити смо ванземаљци, нити смо супермени, то ме не занима. Ми смо екипа која доста ради, доста тренира, верује у себе и играмо са великим самопоуздањем.

Црвена звезда и Чукарички су у прошлости имали велики број занимљивих сусрета.

Као тренер бих волео да не буде толико узбудљиво. Када играју код куће имају самопоуздања, а рекао сам да су нам у плеј-офу све утакмице кључне и на неки начин квалификационе што се тиче нас самих – нагласио је Милојевић и осврнуо се на здравствени билет:

Сигурно не можемо да рачунамо на Боаћија. Има неких играча за које ћемо проценити, имамо мањих проблема и видећемо колико ћемо их излагати напорима. Имамо играче и на границама жутих картона, али за мене је свака следећа утакмица најбитнија у сезони. И зато смо само фокусирани на Чукарички, и тако се спремамо, а после ћемо мислити на дерби. То је жива ствар, некада се појаве неочекиване повреде, па прехладе…

Звездин шеф стручног штаба осврнуо се и на период проведен на клупи Чукаричког.

Чукарички је утицао на моју каријеру и живот, и на све што сам створио. Прелепи тренуци, доста сам причао о томе. Увек ће бити у мом срцу, имам много пријатеља у клубу, живим на Бановом брду и драго ми је када прођем поред стадиона. Професионалац сам и идемо даље.

Тренер црвено-белих је кратко прокоментарисао и пласман Ливерпула у полуфинале Лиге шампиона, односно то што је Арсенал елиминисао Наполи за полуфинале Лиге Европе.

Ливерпул је онај клуб што смо срећно победили? Шта више да кажем…

За крај, Милојевић је позвао све звездаше да се у понедељак и уторак прикључе акцији наших навијача и добровољно дају крв у просторијама Медија центра стадиона „Рајко Митић“.

Видим да је акција била и у другим градовима, у Врању, биће и у Нишу. Позивам све наше навијаче да дају крв и да урадимо још једну добру ствар поред толико добрих. Такође, нагласио бих и да ћемо да пратимо наше кошаркаше, надам се да ће нам донети титулу.

Претходни текстДајте крв – чека вас карта за дерби
Следећи текстПочиње борба за шампионску титулу