Велика акција давања крви

77

Звездина традиционална акција добровољног давања крви, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви, биће одржана у понедељак и уторак, 22. и 23. априла, у просторијама Медија центра стадиона „Рајко Митић“.

Ово је 16. пут да наш клуб организује акцију „Црвено-бела крв“, што је нова прилика да звездаши покажу своју хуманост на делу и дају крв онима којима је најпотребнија.

Свако ко овај пут одлучи да помогне некоме уједно ће дати и допринос још једној великој акцији у склопу најаве спектакла који нас очекује 19. маја – надамо се, прослави 30. титуле и прослави 30. рођендана Делија које се кроз своје постојање баве и хуманитарним радом.

Зато је овај пут циљ 900 давалаца крви, а управо се та бројка добије када се 30 помножи са 30.

Добровољно давање крви биће могуће у понедељак и уторак, 22. и 23. априла, од 10 сати до 18:30, у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, где ће звездаши по опет моћи да покажу какво срце имају.

Наши навијачи праве толико лепих ствари. У име екипе и клуба позвао бих што више њих да овим хуманим гестом помогну сународницима. Јединство је увек потребно и зато верујем да ће се и приликом ове акције скупити велики број јединица крви – рекао је тренер Црвене звезде Владан Милојевић и тако позвао звездаше да помогну онима којима је крв неопходна.

Нове залихе крви су увек неопходне, а акција „Црвено-бела крв“ у сарадњи са Инститиутом за трансфузију крви Србије сваки претходни пут је имала изузетан одзив и верујемо да ће тако бити и овог пута.

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Претходни текстПромашена тема и опасне тезе господина Репеше
Следећи текстЦрвено-беле заустављене у полуфиналу плеј-офа