Традиција адут Звезде у Купу Србије

75

Фудбалери Црвене звезде ће низ дуела на путу до дупле круне наставити у уторак од 17 часова против Младости из Лучана са жељом да, пред својом публиком, направе први од два корака ка финалу Купа Србије.

Шампиону Србије и освајачу 24 трофеја у Купу, ово ће бити 51. полуфинале, а кроз 70 година учешћа у најмасовнијем домаћем такмичењу црвено-бели могу да се похвале са врло добрим учинком.

Звезда је у 36 од 50 полуфиналних борби успевала да се пласира у финале, односно да 72% утакмица реши у своју корист. Да учинак буде још импресивнији, тим из Љутице Богдана је и на следећем кораку често остваривао победе и стизао до трофеја. Црвено-бели су од 36 финала победили у 24, односно у две трећине сусрета.

Традиција је на страни екипе Владана Милојевића и у сусретима са Лучанцима. Звезда је против Младости играла два пута у Купу Србије, 2011. и 2017. године, а оба дуела припала су актуелном шампиону.

Први сусрет актуелних ривала у Купу догодио се у сезони 2011/12. кад је Звезда у шеснаестини финала славила 2:1, а други меч одигран је 5. априла 2017. године кад су црвено-бели победом 4:2 елиминисали Младост у четвртфиналу.

Младост, осим у Купу Србије, не зна за победу против Црвене зведе ни у првенству већ деценијама. У новом миленијуму црвено-бели су остварили 12 победа и четири ремија у шампионату против Лучанаца, а укупан међусобни скор ривала кроз историју је 17 победа Звезде, четири ремија и две победе Младости од којих је последња била 6. априла 1997. године.

Претходни текст„Заслужујемо пун стадион“
Следећи текстЗвездаши питају | Душан Јованчић