Рапсодија црвено-белих и у другом чину финала

52

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су веома убедљиву победу у другој утакмици финала плејофа АБА лиге. Црвено-бели су у препуној дворани ’’Александар Николић’’ савладали Будућност резултатом 107:69 (26:19, 28:19, 22:16, 31:15).

Још једно феноменално издање кошаркаша Црвене звезде мтс виђено је у дворани ’’Александар Николић’’. Црвено-бели су у другој утакмици финала АБА лиге савладали Будућност веома убедљиво. ’’Стотка’’ на семафору виђена је на више од четири минута пре краја када је Бориша Симанић погодио тројку. Разлика је ишла и на плус 40. Заиста, виђена је права рапсодија у црвено-белом па су феноменални навијачи имали још једном прилику да уживају. Изабраници Милана Томића узвратили су им на најлепши могући начин за велику енергију која је 80 минута у петак и недељу стизала са трибина без престанка.

На крају, резултат је био невероватних 107:69. Сада је познато да ће црвено-бели након две веома убедљиве победе путовати у Подгорицу са 2-0. У среду се наставља плејоф, а меч ће се играти у Морачи.

Почетак утакмице обележила је игра у мини-серијама. Будућност је повела 4:0, а онда црвено-бели преко Давидовца и Оџа узвратили серијом 8:0, затим су гости истом мером узвратили и повели 8:12. Сјајна два потеза Мајка Цирбеса, асистенција за закуцавање Фајеа, а потом и поени из рекета донели су изједначење Звезди. У наставку се играло у егалу, а Филип Човић је диктирао ритам игре црвено-белих. Његова изванредна рола била је најзаслужнија за предност изабраника Милана Томића, а њу је зачинио Стратос Перпероглу са пет везаних поена у последњем минуту – 26:19.

Тројка Огњена Добрића на почетку друге деонице донела је Звезди прво двоцифрено вођство, а да је човек за велике утакмице показивало се још једном, Стратос Перпероглу је био незаустављив у тим тренуцима и креирао је ново највеће вођство црвено-белих – 36:22 после само нешто више од 12 минута игре.

У нападу су се питали Човић и Перпероглу, а одбрана је била јако чврста. Након још једног поена Перпероглуа Звезда је имала 17 поена предности – 44:27, након 15 и по минута игре.

Будућност је одговорила серијом 7:2, али је Давидовац у правом тренутку поново погодио за три поена, а након погодака Мо Фајеа и Мајкла Оџа са линије пенала Звезда је дошла до новог максималног вођства 54:34. И то минут пре одласка на велики одмор.

Гости су одговорили мини-серијом 4:0 и поставили на семафор резултат 54:38 након 20 минута игре.
Две тројке Бела на почетку треће деонице нису пореметиле црвено-беле који су наставили са одличном игром. Оџо је господарио рекетом и чувао разлику Звезде, а одбрана све време била гранитна. Након мини серије у режији Берон-Фаје црвено-бели су имали највећу разлику на свом конту – 67:46. Није прошло много док Стратос Перпероглу није поправио свој савршен учинак на овој утакмици погодивши нову тројку за 73:49.

До краја деонице Звезда је задржала високо вођство и на одмор отишла са 22 поена предности – 76:54.

Две тројке Кеј Си Риверса креирали су 30 разлике за Звезду. Славље је увелико почело, али је атмосфера значајно пала у дворани због повреде Стратоса Перпероглуа која је све забринула. Звезда је наставила са тимском игром и да увесељава навијаче још једном нестварном партијом. Стотку на семафор поставио је Бориша Симанић на више од четири минута пре краја, а након тројке Немање Ненадића разлика је ишла и на плус 40 – 103:63.

Црвена звезда мтс – Будућност Воли 107:69 (26:19, 28:19, 22:16, 31:15)

Црвена звезда мтс: Човић 9 (7ас), Перпероглу 17, Давидовац 6 (4ас), Лазић, Фаје 8 (6ск, 4ас), Берон 10, Добрић 12, Симанић 6, Риверс 16 (6ас), Цирбес 8, Оџо 10 (5ск).

Претходни текстЗвездаши питају | Душан Јованчић
Следећи текстТомић: Атмосфера какву сам видео само једном