Пораз Звезде, Спартак продужио полуфиналну серију

68

Одбојкаши Црвене звезде изгубили су од Спартака из Суботице резултатом 1:3, по сетовима 22:25, 27:25, 23:25, 22:25 у трећем мечу полуфиналне серије БПШ Суперлиге Србије.

Црвено-бели су у овом дуелу више грешили од гостујућих одбојкаша који су то искористили да остваре тирјумф и продуже полуфиналну серију која се поново сели у Суботицу.

Гости су боље започели меч и са пет узастопних поена повели са 9:5, а на техничком тајм ауту црвено-бели су имали заостатак од три поена. Звезда је захваљујући грешкама Суботичана нанизала четири поена и преокренула резултат у своју корист (16:15), али гости узвраћају и поново стичу предност (17:19). Са нова три узастопна поена Спартак долази до плус четири, а онда и до четири сет лопте. Наши одбојкаши су спасили две, али не и трећу, па су гости повели у сетовима – 22:25.

Црвено-бели ни на почетку другог сета нису успели да успоставе своју игру. Спартак је на исти начин као и у првом сету дошао до предности и на техничком тајм ауту водио са 12:9. Ас сервисом Данила Павловића Звезда прилази на поен заостатка (17:18), али су гости освојили наредна два поена и поново дошли до плус три. Ипак, наш тим опет реагује са три везана поена и после блока Лазара Додића и успешнее реализације Данила Павловића стиже до изједначења (20:20). Након тајм аута гостију Марко Синђелић је одсервирао ас и донео Звезди преокрет. Грешком гостију наши одбојкаши стичу два поена предности, а онда долазе и до две сет лопте. Међутим, Спартак спашава обе, а црвено-бели су створили још две прилике за изједначење и после грешке гостију долазе до 1:1 – 27:25.

Средином трећег периода игре поени су се освајали у серијама, Спартак је стицао вођство, Звезда стизала, а онда са два везана поена Милутина Нејића и асом Лазара Додића повела са 15:14. Гости преокрећу резултат и воде са 19:17, али црвено-бели грешкама Суботичана поново долазе до изједначења. Ушло се у неизвесну завршницу. Одбојкаши Спартака први стижу до сет лопте коју одмах корсите након грешке наших играча и долазе до вођства од 2:1 – 23:25.

Опет су Суботичани водили на техничком тајм ауту, овога пута са 12:10. Звезда је сустизала предност ривала, али су гости ипак успели да сачувају предност од два поена све до завршнице. Спартак долази до три меч лопте, користи другу и долази до победе – 22:25.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Лазар Додић са 17 поена. Милутин Нејић је уписао 16, Данило Павловић 14, а Немања Машуловић 12 поена.

Резултат у полуфиналној серији плеј-офа БПШ Суперлиге Србије је 2:1 за Црвену звезду, а четврти меч је на програму у уторак 16. априла у Суботици.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК (С) 1:3 (22:25, 27:25, 23:25, 22:25), резултат у серији 2:1

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 250. Судије: Мирко Јанковић и Зоран Радовановић. Трајање меча: 116 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац, Јевтић (либеро), Петковић, Машуловић 12, Петровић, Нејић 16, Синђелић 6, Јовановић 2, Додић 17, Д. Павловић 14. Нису играли: Ђурђевић, Тадић, Н. Павловић, Андоновић. Тренер: Томислав Кукањац.

СПАРТАК: Миловић (либеро), Арсеноски 3, Јунгић 16, Веселиновић 17, Пеић (либеро), Сеизовић, Симић, Медан, Кецман 11, Тумбас 7, Илић 13. Није играо: Дулић. Тренер: Игор Закић.

Претходни текстЦрвена звезда – Раднички 3:0
Следећи текстЗвездине даме потопиле Сенту