Црвена звезда – Раднички 3:0

134

Наши фудбалери започели су плеј-оф на сјајан начин! У мечу одлуке савладали су нишки Раднички са 3:0 и тако побегли првом пратиоцу седам корака. Двоструки стрелац био је Ричмонд Боаћи, а мрежу Нишлија затресао је и Ел Фарду Бен.

Дуел две првопласиране екипе оправдао је епитет дербија што се тиче дешавања на терену, виђена је прилично узбудљива утакмица у првом полувремену, а цео плен остао је у Љутице Богдана.

Био је ово и сусрет до тимова који су имали чудесне серије непобедивости, а црвено-бели су своју продужили на 57 утакмица без пораза у домаћем првенству.

Звезда је у на старту сезоне савладала Раднички са 2:0 на свом терену још крајем јула головима Родића и Бена, док је јесенас у Нишу било 2:2, а бод за Београд спаковали су Крстичић и Бен.

За 28. овосезонски тријумф у Супрлиги најзаслужнији су били Бен и Боаћи као двоструки стрелац.

Шеф стручног штаба Владан Милојевић одлучио је да дерби на старту доигравања започну Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Родић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин, Иванић и Боаћи. И када његови пулени одиграју баш онако како умеју, што је сада био случај, онда бодови остану на Маракани, и када се на то дода фантастична атмосфера у режији Делија, ужитак звездаша је потпун.

Одбрамбени бедем био је врло сигуран, на челу са голманом Борјаном који је једном сјајном парадом у првом полувремену сачувао мрежу, док су офанзивци били задужени за поготке.

Најпре је запретио Милан Родић кога је фантастично проиграо наш маестро Марин и Звездин леви бек је искоса са леве стране шутирао поред даље стативе.

Затим је Душан Јованчић преузео главну улогу… Прво је снажно шутирао искоса са десног крила и ставио голмана Ристића на муке, да средином првог полувремена изборио пенал јер га је са леђа приликом утрчавања оборио Којашевић у казненом простору.

Сигуран извођач једанаестерца био је Боаћи пошто је Ристића послао у једну страну, а лопту у голманову десну за 1:0 од 23. минута!

Уследио је нешто мирнији период игре, уз контролу дешавања на терену од стране црвено-белих и у самом финишу првог дела удвостручили смо предност. Марин се нашао у фантастичном соло продору, а непрописно га је оборио Ристић и судија Симовић је без дилеме показао на белу тачку.

Овај пут је Бен преузео одговорност и рутински је са „креча“ погодио мрежу за 2:0 у дербију плеј-офа!

Слика се није много променила у наставку, али јесте резултат, а поново је на делу био наш ББ тандем. Бен је одлично избацио Боаћија и он је пребацио Ристића за великих 3:0 у 48. минуту.

Борба се најчешће водила између два шеснаестерца, без много узбуђења пред оба гола, те су Борјан и Ристић били прилично беспослени. Шампион Србије и даље је имао лопту у поседу, Иванић је пре него што је место уступио Симићу имао добар покушај, док је Боаћија уз овације са трибина у 74. минуту заменио Милан Павков.

И приликом последњег звиждука судије Симовића на семафору је сијало 3:0 за лидера домаћег првенства, па је наша Звезда одмакла Радничком седам бодова и направила још један важан корак у одбрани трона.

Црвена звезда – Раднички 3:0 (2:0)

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 13.156. Судија: Новак Симовић. Стрелци: Боаћи у 23′ (пен) и 48′, Бен у 45+1′ (пен). Жути картони: Јовичић (Црвена звезда); Којашевић, Црномарковић (Раднички Ниш)

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Родић, Јовичић, Јованчић (од 84′ Чаушић), Бен, Марин, Иванић (од 61′ Симић), Боаћи (од 74′ Павков).

Раднички: Ристић, Тодоровски, Панков, Црномарковић, Ђорђевић, Бондаренко (од 66′ Алекса Јовановић), Дринчић, Којашевић (од 54′ Стојановић), Грбић, Ранђеловић (од 59′ Петровић), Хаскић.

Претходни текстКК Црвена звезда мтс – шта је следеће?
Следећи текстПораз Звезде, Спартак продужио полуфиналну серију