Звездин рекорд пред плеј-оф и Раднички

114

Црвена звезда је и четврти пут узастопно плеј-оф дочекала на челу суперлигашке табеле, и то са већом бодовном залихом него у претходне три сезоне, а на убедљивом путу до завршне фазе такмичења шампион Србије померио је и друге границе.

Актуелна сезона донела је најубедљивију игру Црвене звезде уколико се гледа проценат освојених бодова. Изабраници Владана Милојевића су од тридесет препрека уз цео плен прескочили 27, а на још три сусрета су освојили по бод чиме су стигли до рекордна 84 бода или 93,3% освојених бодова.

Овакав учинак најбољи је који је неки тим постигао од распада некадашње СФР Југославије, односно у последњих 26 сезона, а Звезда је актуелним резултатом надмашила свој учинак из сезоне 2015/16. кад је плеј оф дочекала са 82 бода.

Мало је недостајало шампиону Србије да осим по броју освојених бодова постане рекордер и по ефикасности. Садашњих 80 погодака било је довољно да ова сезона остане уписана као друга по ефикасности у последњих 13 година, јер смо баш у сезони 2015/16. 82 пута затресли мреже ривала.

Кад се подвуче паралела са претходна три такмичења, односно од лета 2015. кад је почео актуелни систем бодовања, црвено-бели су још једном приказали најдоминантнију игру у конкуренцији 16 клубова, и да није плеј-офа и поделе бодова већ би славили четврту узастопну титулу.

Претходни текстИванић: Очекујем пун стадион у дербију
Следећи текстСавић и Стојковић позвали и школарце на Раднички