Ветерани Звезде гостовали у Новом Саду

111

Ветерани Црвене звезде и Војводине су првим дуелом у историји два клуба приредили дан за памћење и исписали уводне странице лепе сарадње. Сусрет у Новом Саду овбележила је сјајна атмосфера, одличан фудбалски меч и треће полувреме којем су присуствовале бројне легенде и чланови оба клуба.

Војводина – Црвена звезда 4:1 (2:0)

Стадион: СЦ „Вујадин Бошков“. Гледалаца: 250. Стрелци: Батак у 2, Незири у 32, Врањеш у 52. и Вјештица у 70. за Војводину, а Крњешевац у 63. минуту за Црвену звезду.

Војводина: Ћурко, Поледица, Пековић, Ђурић, Врањеш, Белић, Рашиован, Незири, Лазаревић, Поповић, Батак. Играли су још: Вјештица, Вуков, Филиповић, Степанов, Алексић, Шаула.

Црвена звезда: Радуловић, З. Николић, Ковачевић, Б. Николић, Чула, Петровић Стевовић, Ванић, Ђаковић, Крњешевац, Стојановић. Играли су још: Мирјевић, Ђуровски, Ђуровић, Бурсаћ, Туркаљ.

Домаћин је умео да искористи младост и полетност својих играча на зеленом тепиху, а лепу увертиру у меч представљала је додела поклона и признања Милошу Шестићу од стране представника Војводине. Бивши играч Црвене звезде и Војводине на овом мечу био је део селекторског тандема уз Здравка Боровницу, а по сусрету са бројним пријатељима није скривао задовољство.

Звезда је мој живот, а Војводина друга кућа. Срео сам пријатеље из играчких дана, из периода проведеног у оба клуба и осећај је предиван. Раније смо договорили да већ 7. маја угостимо ми Војводину, биће то повод да се одужимо за пораз на терену, али и феноменално гостопримство – уз осмех је рекао Шестић.

Домаћин је повео већ у 2. минуту поготком Батака, а прелепим голом са ивице шеснаестерца предност је пола сата касније удвостручио Незири.

Упркос чињеници да је резултат био у другом плану, ривали су приказали веома пожртвовану игру, па су Стојановић и Ванић подсетили публику на најбоље играчке дане. Нису изостале ни бројне пошалице, па тако заостатак од два гола није омео црвено-беле да духовитим опаскама „пецну“ ривала. „Жаре ми смо плави, а ви црвено-бели“, после грешке противника у свом стилу је добацио Бошко Ђуровски.

Одмор је очигледно више пријао фудбалерима Војводине, па је Врањеш још једним лепим ударцем са дистанце затресао мрежу гостију. Одговор је уследио преко Крњешевца који се нашао на правом месту да одбијену лопту после ударца Стојановића проследи у мрежу. Звездин погодак на крају се испоставио као почасни, а коначни резултат поставио је Вјештица у последњим тренуцима меча.

По завршетку утакмице уприличено је дружење актера меча на којем се присутнима обратио Светозар Мијаиловић, председник Црвене звезде.

Задовољство је бити гост и учествовати у одржању пријатељства два клуба. Младе генерације би требало да се угледају на присутне легенде и спорт голедају кроз дружење и спортско надметање – рекао је Мијаиловић.

Осим поменутих, делегацију Црвене звезде у Новом Саду чинили су још и Владимир Петровић Пижон, Јован Куле Аћимовић, Станислав Караси, Бранимир Кантар и Саша Марковић. Нови сусрет два клуба заказан је за почетак маја кад ће Војводина гостовати у Београду.

Претходни текстДан када смо покорили Минхен
Следећи текстИванић: Очекујем пун стадион у дербију