Томић: Навијачи су нас носили 40 минута

78

Тренер Црвене звезде мтс Милан Томић говорио је на конференцији за медије након величанствене победе у трећој полуфиналној серији АБА лиге. Апострофирао је подршку навијача, али и да посао није завршен.

Кошаркаши Црвене звезде мтс одиграли су утакмицу за чисту десетку, али и не само они. Фантастична подршка трибина донела је преко потребну енергију и ношени њом црвено-бели су убедљиво тријумфовали против ’’вечитог ривала’’. Звезда је на овом мечу била без слабог појединца, показали су да су тим и да су прави онда када је најпотребније.

Велике заслуге за то припадају и стручном штабу који је предвођен тренером Миланом Томићем. Фантастична припрема, правовремене реакције и мотивисаност у најважнијој утакмици досадашњег тока сезоне красили су игру Црвене звезде мтс.

Мислим да је кошарка победила вечерас. Била је једна изузетно лепа утакмица за све навијаче и људе који су гледали утакмицу. Биле смо све четири четвртине бољи од Партизана, а то се сигурно не би десило без наше публике и овакве сјајне атмосфере. Буквално су нас носили свих 40 минута на терену – рекао је Томић, а потом додао:

Утакмица није била лака, 2-1 смо прошли са Партизаном. Сигурно да Партизан има квалитетан тим, а има и квалитетне појединце. Ми немамо толико добре појединце, колико имамо добар тим. Честитам свим играчима, стварно су одиграли перфектно. Посао није завршен. Са оваквим навијачима Звезди је место у Евролиги следеће године – истакао је Томић.

Тренер црвено-белих је упитан да ли су његови изабраници ушли мотивисаније у ову утакмицу него у претходне:

Сигурно су играчи знали значај ове утакмице. Поготово јер се играло против Партизана. Није било тешко да их мотивишам јер и домаћи и страни играчи знају шта је градски дерби. Понављам, велику улогу су имали и наши навијачи који су и овог пута били наш шести играч – рекао је Томић, а потом додао:

Звездина публика је увек уз кошаркаше. Ми смо у Београду имали 3.500 у дворани. Знате ли колико гледа Олимпијакос против неатрактивног противника? Њих 500 – истакао је стратег Црвене звезде мтс.

Следеће питање је било о озбиљности повреде Бранка Лазића:

Скочни зглоб је у питању. Нисам стигао да добијем више детаља, али чини се да није страшно – исткао је Томић, а потом одговорио на питање кога би више желео у финалу АБА лиге:

Не бих улазио у то кога бих желео. Обе екипе су добре и видећемо сутра ко ће бити. Треба да будемо срећни и радосни у овом тренутку, а видећемо ко ће нам бити ривал – истакао је Томић.

Присутни новинари су желели коментар партије Стратоса Перпероглуа:

Он има искуства и чита све ситуације на терену и може да казни противника у сваком тренутку – рекао је Томић, а онда одговорио на констатацију припадника медија да су Алекс Ренфро и Џок Лендејл завршили меч без поена:

Нисмо имали посебну тактику. Тактика је била иста као и на другој утакмици када смо играли исто добру одбрану, али нападачки нисмо. Сада смо играли као тим, а не као појединци и то је била значајна разлика – исткао је Томић.

Да ли је оволика разлика у оваквом мечу природна ствар?

Не могу да кажем да ли је природно или неприродно. Биле су те утакмице феноменалне. Да ли сам очекивао или не? Када бисмо знали колико ће разлике бити не бисмо се звали тренери него пророци. Била је ово добра утакмица. Наш циљ није пролаз у финале, већ да освојимо АБА лигу – исткао је стратег Црвене звезде.

Каква је ситуација са Џоом Регландом?

Не знам у овом тренутку. За недељу дана ћемо имати тачну информацију – рекао је Томић.

Да ли је ово најбоља утакмица ове сезоне Црвене звезде?

Није. Не могу да се сетим, али ми пада на памет утакмица против Галатасараја – рекао је стратег Црвене звезде.

Новинаре је занимало и детаљнији утисци Томића о партији Давидовца и Добрића:

Заиста не знам за те приче навијача да би желели да играју они више. Користим све своје играче и они су увек 100 одсто спремни да помогну Црвеној звезди. Одиграли су добро, могу и боље. Никада нисам издвајао појединце, а нећу ни сада – закључио је Томић.

Претходни текстРапсодија црвено-белих вредна финала АБА лиге
Следећи текстЗвезда убедљива против Наиса