Рапсодија црвено-белих вредна финала АБА лиге

83

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Партизан Нис у мајсторици резултатом 84:63 (21:13, 23:15, 20:13, 20:22).

Дерби као дерби носио је велики улог, али овај је био на све или ништа. Само један тим имао је места у финалу АБА лиге и прилику да се бори за трофеј и Евролигу. Све је стало у трећу утакмицу, а онда је Црвена звезда била она права и поново је засијала. У ’’мајсторици’’ питање победника се није постављало. Црвено-бели су апсолутно контролисали сва дешавања на паркету 40 минута и на крају славила веома убедљиво – 84:63.

Фантастичан допринос дали су сви изабраници Милана Томића, али и феноменална публика која је и овог пута давала ветар у леђа и била шести играч на терену за шампиона Србије. На крају, сви актери награђени су слављем како и доликује у црвено-белој дворани ’’Александар Николић’’.

Ношени великом подршком са трибина црвено-бели су са огромном енергијом ушли у утакмицу. Одбрана је функционисала перфектно и осим уводна три поена Партизан шест минута није могао да дође до коша из игре. Врхунску одбрану у нападу су материјализовали редом Фаје, Давидовац, Берон, Добрић… И након тројке Билија Берона црвено-бели су водили 15:3.

Партизан је успео да дође до поена преко линије пенала, али су изабраници Милана Томића имали контролу игре. Црвено-бели су захваљујући доброј одбрани сачували вођство па је оно на крају прве деонице било ’’плус осам’’ – 21:13.

Другу деоницу отворио је Кеј Си Риверс тројком и црвено-бели су поново ушли у ритам. Одлична одбрана је и даље била кључ, а када је Стратос Перпероглу погодио прву тројку, а потом и полагање из украдене лопте предност је расла, а Бориша Симанић је дао тројку за великих 19 поена разлике – 34:15.

Убедљива предност црвено-белих сачувана је до последњег звука сирене у првом полувремену па су изабраници тренера Томића на одмор отишли при резултату 44:28.

Одбрана је наставила да ради савршен посао. Партизан је постигао само четири поена за нешто више од четири минута игре у трећој четвртини. Изврсну одбрану наградио је Мо Фаје тројком из угла за нову највећу предност на мечу – 53:32. Гости су успели да смање разлику, али не и много више од тога у трећем периоду јер је Звезда на све имала већ спреман одговор. Две узастопне тројке Борише Симанића и Стратоса Перпероглуа донели су изабраницима Милана Томића ново највеће вођство у самој завршници трећег периода – 64:41. То је био и резултат пред последњи квартал.

Последња четвртина била је поклон за навијаче и рапсодија црвено-белих. Атрактивни потези су се смењивали као на траци и увесељавали фантастичну публику. Дворана ’’Александар Николић’’ је експлодирала када је Мајкл Оџо закуцао уз фаул за 33 разлике на шест минута пре краја – 76:43.

До краја утакмице Партизан је покушао да смањи разлику, али црвено-бели су били непоколебљиви. На крају и семафор није крио да је Црвена звезда убедљиво славила.

Црвена звезда мтс – Партизан Нис 84:63 (21:13, 23:15, 20:13, 20:22)

Црвена звезда мтс: Човић 10 (6ас), Перпероглу 18, Давидовац 4, Ненадић 1, Лазић, Фаје 6 (5ск), Берон 8 (4ас), Добрић 10 (7ск), Симанић 8, Риверс 6, Цирбес 4 (4ск), Оџо 9 (8ск)

Претходни текстЗагревање играча и звездаша за Пролетер
Следећи текстТомић: Навијачи су нас носили 40 минута