Звезда након продужетака до финала

130

ККЖ Црвена звезда Комбанк пласирао се у финале ЖКЛС! У другој утакмици полуфиналне серије плеј-офа, након нове узбудљиве завршнице и продужетака, Звезда је успела да слави у Новом Саду и обезбеди финале, 81-80 (14-19, 27-14, 15-16, 12-19, 13-12).

Новосађанке су на свом паркету још једном показале свој таленат и биле на корак од изненађења, које шампион није дозволио. Црвено-беле девојке ће тако имати прилику да одбране титулу шампиона и донесу дуплу круну у витрине на Малом Калемегдану, које тренутно броје 44 трофеја.

Већ на самом почетку Новосадска ЖКА долази до убедљиве предности захваљујући серији 13-2 и до средине првог периода игре има и двоцифрену разлику. Изабранице Драгана Вуковића су доста нервозно и несигурно ушле у меч, промашивале отворене шутеве, али су успеле да у наредна два минута потпуно истопе предност домаће екипе и серијом 8-0 стигне до „минус 3“, (13-10, 8.минут). Лара Радуловић је тројком три секунде пре истека првих 10 минута донела пет поена разлике својој екипи, 19-14.

До средине друге четвртине Новосадска ЖКА је имала активну предност, а Звезда је први пут повела у другој деоници након преокрета који је креирала Невена Наумчев у серији 8-0, (26-28). Новом серијом 8-0 коју је започела Александра Катанић (2+1), а потврдила Милина Мишељић тројком, Звезда је стигла до плус 8, а Мина Ђорђевић води Звезду на одмор са истом разликом, тројком у последњим секундама првог полувремена, 33-41.

Своју серију Звезда наставља и у другом полувремену и стиже до максималне предности на мечу од 16 поена разлике у два наврата, поенима Марте Вуловић у серији 10-0 (35-51). Изгледало је да ће Звезда, као и у већини утакмица током сезоне, сломити ривала у трећем периоду, али изабранице Наташе Анђелић су мини серијама успеле да преполове Звездину разлику и да пред последњих десет минута Звезда ипак не буде сигурна, 49-56.

До нове двоцифрене предности Звезду је водила Милица Бојовић са шест везаних поена, укупно осам, и у 34.минуту црвено-беле су имале 14 поена залихе за финале. Увод у узбудљиву и незвесну завршницу домаћи тим прави серијом 9-0, али је Мина Ђорђевић постигла два поена, уз фаул, и у последњих два минута Звезда је ушла са вођством од осам поена, (60-68), али без Милице Бојовић, која је због пет фаулова морала ван терена. Слађана Лукић је погодила једно од тро слободна бацања, али су Лена Радуловић и управо Лукићева петнаест секунди пре истека времена погодиле тројку за 68-68, и домаће су се вратиле након 14 поена минуса. Милина Мишељић није успела да погоди тројку за финале, па је утакмица морала да буде решена у продужецима.

Ни продужеци нису прошли без драме. Новосадска ЖКА је имала и пет поена предности током додатних пет минута, пету личну грешку напреавиле су Снежана Богићевић и Невена Наумчев, али су Мина Ђорђевић и Милина Мишељић преузеле одговорност, погађале битне поене и биле Звездин ослонац. Мина Ђорђевић је погодила и победу, седам секунди пре краја продужетка, на асистенцију Милине Мишељић, и донела Звезди финале. Није успела Лена Радуловић да изненади Звезду до краја, промашила је, и резултат је остао 80-81.

Мина Ђорђевић 33 поена, 12 скокова, нови дабл-дабл учинак. Милина Мишељић је убацила 13 поена, Невена Наумчев 12.

У финалу, Црвена звезда ће поново у Нови Сад. Противник ће бити екипа 021, која је такође у два меча славила против Радивој Кораћа.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 12 (4ск 2ас 3укл), Чубра, Тешић, Богићевић 4 (2ск 4ас), Зукановић, А.Катанић 3 (4ск 5ас 3укл), И.Катанић 2 (8ск 8ас 1блк), Дешић, Бојовић 8 (3ас), Ђорђевић 33 (12ск 1блк), Мишељић 13 (5ск 3ас 1укл), Вуловић 6 (2ск).

Претходни текстЦрвена звезда шампион ИХЛ лиге!
Следећи текстСпектакл у недељу од 19 сати