Звезда повела против Триглава у финалу ИХЛ лиге

78

Хокејаши Црвене звезде остварили су тријумф у првом мечу финалне серије плеј-офа ИХЛ лиге против Триглава у Новом Саду резултатом 3:1.

Црвено-бели су остварили победу, иако се меч играо у Новом Саду због заутетости ледене дворане Пионир, и налазе се на корак до изузетног успеха и освајања трофеја у регионалном такмичењу.

На почетку меча водила се велика и жустра борба. Голова није било све до саме завршнице прве трећине када је у последњем минуту Иван Анић донео предност црвено-белима. Наши хокејаши су наставили и у другом периоду са добром игром, а Мирко Ђумић је повисио на 2:0 у 33. минуту.

Трећи гол за Црвену звезду постигао је Угљеша Новаковић на почетку треће трећине, а гости смањују на 3:1 преко Криштофа Поточника у 50. минуту, што је био и коначан резултат утакмице.

Реванш меч је на програму 3. априла у Крању, а уколико резултат у финалној серији буде 1:1 уследиће трећи меч који би се играо у Београду.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТРИГЛАВ 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Нови Сад – Дворана: СПЕНС. Судије: Ђ. Фазекаш, Недељковић, Пердув, Т. Фазекаш. Казне: Црвена звезда 18 минута, Триглав 50 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Ранковић, Анић 1, Бркушанин (1ас), Чегринцев (1ас), Даниел, Гаидаш, Јанковић, Керезовић, Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић 1, Подунавац (1ас), Поправка, Ристић, Сабадош, Шпањевић, Вукићевић, Цвик (1ас), Ђумић 1.

ТРИГЛАВ: Плавц, Шенк, Ахачич, Бан (1ас), Грошељ, Хочевар, Лампич, Логар, Маркич, Морел, Муби, Павц, К. Поточник 1, М. Поточник (1ас), М. Штенклер, Н. Штенклер, Терликар, Вилфан, Зупан.