Звезда повела против Триглава у финалу ИХЛ лиге

101

Хокејаши Црвене звезде остварили су тријумф у првом мечу финалне серије плеј-офа ИХЛ лиге против Триглава у Новом Саду резултатом 3:1.

Црвено-бели су остварили победу, иако се меч играо у Новом Саду због заутетости ледене дворане Пионир, и налазе се на корак до изузетног успеха и освајања трофеја у регионалном такмичењу.

На почетку меча водила се велика и жустра борба. Голова није било све до саме завршнице прве трећине када је у последњем минуту Иван Анић донео предност црвено-белима. Наши хокејаши су наставили и у другом периоду са добром игром, а Мирко Ђумић је повисио на 2:0 у 33. минуту.

Трећи гол за Црвену звезду постигао је Угљеша Новаковић на почетку треће трећине, а гости смањују на 3:1 преко Криштофа Поточника у 50. минуту, што је био и коначан резултат утакмице.

Реванш меч је на програму 3. априла у Крању, а уколико резултат у финалној серији буде 1:1 уследиће трећи меч који би се играо у Београду.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТРИГЛАВ 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Нови Сад – Дворана: СПЕНС. Судије: Ђ. Фазекаш, Недељковић, Пердув, Т. Фазекаш. Казне: Црвена звезда 18 минута, Триглав 50 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Ранковић, Анић 1, Бркушанин (1ас), Чегринцев (1ас), Даниел, Гаидаш, Јанковић, Керезовић, Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић 1, Подунавац (1ас), Поправка, Ристић, Сабадош, Шпањевић, Вукићевић, Цвик (1ас), Ђумић 1.

ТРИГЛАВ: Плавц, Шенк, Ахачич, Бан (1ас), Грошељ, Хочевар, Лампич, Логар, Маркич, Морел, Муби, Павц, К. Поточник 1, М. Поточник (1ас), М. Штенклер, Н. Штенклер, Терликар, Вилфан, Зупан.

Претходни текстОмладинци наставили серију победа
Следећи текстЦрвена звезда – Мачва 2:1