Црвена звезда – Мачва 2:1

146

Наши фудбалери уписали су 25. овосезонски тријумф у Суперлиги, јер су у 28. колу савладали Мачву са 2:1 (1:1) после преокрета за продужетак серије без пораза у домаћем првенству. Стрелци за освајање нова три бода били су Ричмонд Боаћи и Ел Фарду Бен из једанаестерца.

Био је ово први дуел после двонедељне репрезентативне паузе, до које је шампион Србије био у рекордној серији од 53 узастопне првенствене утакмице без пораза.

Низ непобедивости је продужен у сјајној атмосфери на Маракани, јер су Звездини навијачи још једном фантастично бодрили изабранике Владана Милојевића и носили их до новог тријумфа.

Шеф стручног штаба могао је да рачуна на готово све адуте, а сусрет са Шапчанима, који су били непоражени на шест везаних мечева, започели су: Борјан, Гајић, Милуновић, Бабић, Родић, Чаушић, Бен, Јованчић, Марин, Јовељић и Боаћи.

Претходна три суперлигашка дуела припала су Милојевићевим изабраницима, као и овај у којем су после преокрета дошли до сва три бода. Најзаслужнији за то били су стрелци Ричмонд Боаћи и Ел Фарду Бен из једанаестерца.

Запретили смо на самом старту, у четвртом минуту када је Јованчић петом проиграо Марина чији ударац спољним делом копачке ипак отишао поред гола. Мачва је била изузетно расположена за надигравање, па је Борјан истрчавањем изван шеснаестерца спречио једну акцију у чијем наставку је Јеремић послао лопту преко гола.

Гости нису имали намеру да се бране и успели су да поведу у 15. минуту. Милосављевић је урадио највећи део посла а у стрелце се уписао Гигић.
И после поготка Шапчана наставила је Звезда да контролише дешавања на свом терену и у најбољој шанси до тада нашао се Боаћи који је са ивице казненог простора, мало удесно позициониран, шутирао изнад пречке у 27. минуту.

Трудио се црвено-бели маестро Марин да заједно са саиграчима створи што више опаснијих напада, опседали су шеснаестерац ривала и до изједначења смо стигли у 37. минуту!

Кружила је лопта око голмана Пулетића, сјајну акцију започео је Марин који је пронашао Родића, наш леви бек је центрирао на другу стативу до Чаушића, он је грудима мајсторски спустио лопту Боћаију, и голгетер из Гане је ударцем из прве погодио леви угао за 1:1!

Недуго затим је мало недостајало да одлични Чаушић приреди преокрет, али му је снажан шут на лепо додавање Бена био изблокиран. Мало је фалило и да Марин главом затресе мрежу у самом финишу првог полувремеа, међутим, голман Пулетић је крајњим напором извукао лопту из свог доњег левог угла.

По повратку са предаха имали су црвено-бели два врло добра покушаја, Бенов је био мало непрецизан, док је лукавог Јовељића, чини се, статива зауставила. Недуго затим је талентовани шпиц место на терену уступио Милану Павкову, који је заједно са Боаћијем играо последњих пола сата.

Права опсада гостујућег гола била је на снази откако су се играчи вратили из свлачионица… И Боаћи је био у великој шанси, у којој је Пулетић на самој гол-линији ухватио лопту, затим је на одбитак после Мариновог слободњака и Бен ставио на муке голмана Мачве.

Иницијатива и бројни напади исплатили су се у 75. минуту! Боаћија је у продору оборио Пулетић у свом казненом простору, судија Широки је показао на белу тачку, а врло сигуран са беле тачке био је Бен погодивши доњи десни угао за 2:1!

Тако су црвено-бели 25. слављем продужили суперлигашки низ непобедивости, а борбу за дуплу круну настављају већ у среду, 3. априла, на гостовању Бачкој од 17 часова.

Црвена звезда – Мачва 2:1 (1:1)

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 10.122. Судија: Зоран Широки(Смедерево). Стрелци: Боаћи у 37′ и Бен у 75′ пен. (Црвена звезда); Гигић у 15′ (Мачва). Жути картони: Адамовић (Мачва)

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Бабић, Родић (од 80′ Јовичић), Чаушић, Бен, Јованчић, Марин, Јовељић (од 58′ Павков), Боаћи (од 83′ Симић).

Мачва: Пулетић, Пејовић, Мијаиловић, Ристивојевић, Тошић, Ивић, Адамовић, Марковић, Милосављевић (од 83′ Божић), Гигић (од 67′ Шушњар), Јеремић.

Претходни текстЗвезда повела против Триглава у финалу ИХЛ лиге
Следећи текстМајсторица одлучује о финалисти АБА лиге