Жижић: Звездини бисери пред блиставим каријерама

104

Таленти Црвене звезде који бране боје црвено-беле филијале Графичара су на и идеалан начин отворили пролећну сезону и у прва три кола освојили девет бодова.

Пред бисерима које са клупе предводи Милија Жижић пали су Прва искра (2:1), Степојевац Вага (3:0) и БАСК (2:0), па не чуди задовољство перспективног стратега при осврту на протекла три месеца.

Три везана успеха на почетку године пријају и дају мотив да и убудуће радимо квалитетно и тражимо своју шансу у борби за прво место. Нагласио бих да смо сјајно радили током припрема, боравак у Термама Чатеж био је пун погодак. Одлично смо се припремили, имали адекватне провере и рад у Словенији одразио се на првенство. Направили смо увод у оно што нас чека, расплет такмичења који ће се дешавати током априла и маја – рекао је Жижић.

Упркос чињеници да је Б тим Звезде најмлађи у Српској лиги Београд, један је од најдоминантнијих у првенству.

Играмо квалитетно, али постоји значајан простор за напредак и очекујем да у наредним колима подигнемо игру на виши ниво. Желим да играмо још директније ка противничком голу, да ставрамо више шанси и самим тим постижемо више погодака. У Српској лиги Београд, без обзира на наше године, углавном играмо против пуне одбране противника уз нашу константну офанзиву. Тешко је пробити три дефанзивне линије противника, а управо у претходна три дуела ривали су имали такав приступ. Освојили смо свих девет бодова, али свакако можемо да будемо још бољи како у нападу тако и у одбрани.

Управо утакмице против дефанзивно оријентисаних ривала и највише амбиције, сличности су са првим тимом Црвене звезде због којих је драгоцена помоћ коју Жижићев тим добија из редова стручног штаба шампиона Србије.

Значајно је што имамо сјајну сарадњу са стручним штабом Црвене звезде. Имају разумевања и излазе нам у сусрет да кад год желимо дођемо на тренинг и испратимо њихов тренажни процес. Посебно су корисне лекције из првог тима јер се сусрећемо са сличним ситуацијама, Звезда је доминантна, игра нападачки, на пуну одбрану противника, у истој смо позицији ми у Српској лиги Београд. Одређене ситуације се понављају и трудимо се да нађемо решење, како у нашем тренингу, тако и у раду првог тима.

Резултат рада иза југа Маракане већ наговештава да генерација коју предводе Станковић, Николић, Станојев и Терзић има потенцијал да постигне изванредне резултате.

Играчи који су били на припремама са Црвеном звездом имају завидно искуство стечено кроз рад у првом тиму и веома су драгоцени јер доносе неопходан квалитет. Предводници су ове генерације у свлачионици и на терену и са разлогом се очекује да понесу највећи терет. Поред Станковића, Николића, Станојева и Терзића, ту су и Гаврић, Ђорђевић, Сантрач, Мркела, Конатар, Даничић, Стојанчић… Све су то по годинама омладинци и искуство у сениорском фудбалу ће им помоћи да раније сазру. Уверен сам да ће кроз игре у Графичару направити искорак, наметнути се у сениорском фудбалу и потом остварити завидне каријере – рекао је Жижић.

Претходни текстЗвезда четврта у Цељу
Следећи текстРодић: Једва чекам да заиграм