Звезда без финала WABA лиге

24

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк поражене су у Цељу у полуфиналу Ф4 WABA лиге од екипе Будућност Бемакс 56-85 (12-28, 11-15, 25-23, 8-19), и за 3.место играће против домаћина екипе Цинкарна Цеље.

Неће црвено-беле бити у прилици да се боре за пехар регионалног шампиона, и у богате витрине клуба донесу трофеј који недостаје на полици.

Веома лош почетак утакмице је био кључан, Подгоричанке су чврсто држале високу предност, а Звездиним девојкама ништа није полазило за руком. Без поена у првих пет минута меча, Будућност је серијом 15-0 практично све решила у првој половини првог периода. До 5.минута актуелни шампион региона је имао и 6 скокова, две украдене лопте што им је омогућило и лаке поене у транзицији. Црвено-беле су прве поене постигле на истеку 5.минута преко капитена Александре Катанић уз додатно слободно бацање, али нису успеле ни у једном тренутку меча да минус спусте испод двоцифрене разлике. Три узастопне тројке Будућности и 8 поена Николине Џебо за крај прве четвртине, коју је завршила Ивана Катанић првом тројком за Звезду уз четвртог покушаја, 12-28.

У истом ритму је наставио ривал и у другом периоду, серијом од 10-0 су дошле до веома високе предности (12-38), коју је Звезда серијом 7-2 у финишу успела да смањи и да са минусом од 20 поена оде на одмор између два полувремена, 23-43.

Звезди је припала трећа четвртина, али никако нису успевале црвено-беле да се озбиљније прикључе и истопе предност Будућности, која је поенима у мини серији контролисала ситуацију на паркету. Пред улазак у последњих десет минута на семафору је стајао резултат 48-66.

У последњем кварталу Будућност је потврдила победу и пласман у финале. Изузетно је била расположена Тамара Капор, која је предводила своју екипу, а податак да је четири играчицe из прве петорке подгоричке екипе имало двоцифрен учинак, уз 42 одсто процента за три поена (8/19), довољно говори о игри Будућности. На крају, висок пораз Звезде 56-85.

Прилику за бољи учинак у односу на протеклу сезону, црвено-беле ће имати у мечу за 3.место против домаћина, екипе Цинкарне Цеље, (недеља 15.00).

Мина Ђорђевић најефикаснија са 14 поена, по 12 су постигле Александра Катанић и Снежана Богићевић.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 4, Чубра, Тешић, Богићевић 12 (3ск 1укл 1блк), Зукановић, А.Катанић 12 (4ск 5ас), И.Катанић 9 (5ск 2ас 3ск 1блк), Дешић, Бојовић (3ск), Ђорђевић 14 (4ск), Мишељић 2 (4ск), Вуловић 3.

Претходни текстЗвездине даме по узору на шампионе
Следећи текстЗвезда у финалу плеј-офа ИХЛ лиге!