Томић и Лазић: Целе сезоне смо се борили за играча више

54

Тренер Црвене звезде мтс Милан Томић и капитен Бранко Лазић истакли су велики значај подршке навијача у полуфиналној серији са Партизаном. Како су истакли Звездини навијачи за њих ће бити играч више.

КК Црвена звезда мтс у суботу од 19 часова започиње полуфиналну плејоф серију АБА лиге против ’’вечитог ривала’’ Партизана. Завршне припреме су у току, црвено-бели вредно тренирају, а колико су наредне утакмице значајне најбоље су препознали Звездини навијачи. Наиме, карте за трибине плануле су у само једном дану, а клуб овим путем истиче да је карата за партере и ложе остало веома мало.

Поводом непроверених информација и коментара који су се појавили на друштвеним мрежама и форумима, Црвена звезда мтс још једном подсећа да у складу са правилником о такмичењу АБА лиге и чланом 41.3 – клубовима је забрањено организовано довођење навијача на гостујуће утакмице. С тога, овим путем молимо да се све стране овог договора и придржавају.

Такође, позивамо нашу публику да навија фер и спортски, на начин који само она уме и да заиста, како су и капитен Бранко Лазић и тренер Милан Томић истакли буду играч више на паркету дворане ’’Александар Николић’’.

Сигурно да нас очекује узбудљива серија, играмо против Партизана а и у питању је полуфинале АБА лиге. Специфична је серија, јер имамо седам дана између утакмица и ако се не варам први пут је ова ситуација у плеј-офу, тако да је јако битно да добијемо прву утакмицу, уз помоћ наших навијача који ће испунити дворану. Хвала навијачима што су препознали моменат да дођу и да нас подрже. Јако је битно да добијемо ту утакмицу, али имамо времена да се припремимо и за другу. Желимо пре свега уђемо у серију, да уђемо концентрисани и са великом енергијом, а што се тиче мотивације у уваквим утакмицама и серијама то неће фалити – рекао је капитен Црвене звезде.

Целе сезоне смо се борили за предност домаћег терена и желимо то да искористимо и поведемо са 1-0. Уколико се догоди да не дође до тога, имамо сасвим довољно времена да победимо и исправимо то. Сећамо се сви добро 2015. године када смо исто имали предност домаћег терена, па је било 1-1 након две утакмице на нашем терену. На крају серије ми смо изашли као победници – закључио је Бранко Лазић.

Желео бих да направим анализу пре него што кажем више о утакмици против Партизана. Целе сезоне смо били најбољи у АБА лиги и мислим да смо заслужено заузели прво место. То нам је донело предност домаћег терена, а сигурно да ће наши навијачи бити плус један играч за нас на терену и да ће нам њихова енергија и подршка дати крила – рекао је Милан Томић у уводном излагању, а онда додао:

Направили смо добре тренинге пред ову утакмицу и спремни смо да направимо први корак, а то је 1-0. Да кренемо са победом и тако спремамо следећу утакмицу. Имали смо четири утакмице које смо играли са сазнањем да смо освојили прво место. Да ли је било времена за уигравање… Па не знам, против Задра смо желели да победимо, против Партизана нисмо имали резултатски императив па смо поново играли да победимо јер то ми сами очекујемо од нас. Екипа је у успону форме и то је показала пред плејоф, а очекујем још боље игре. У овом тренутку размишљамо само о успеху јер ако тако не размишљамо боље и да не долазимо на терен – рекао је тренер Црвене звезде.

Томић је упитан да се осврне на досадашњи мандат на клупи црвено-белих:

Када смо првог дана на овом исто месту одржали конференцију за штампу, ја сам тражио да се у осам месеци константно напредује. Они су одрадили посао и немам замерку ни за кога, за њихово залагање. У току сезоне је био један пад у игри, али то је нормално јер једна екипа не може свих девет месеци да игра на високом нивоу. Сада смо у успону форме и као што сам већ рекао очекујем још бољу игру наших играча – рекао је Томић, а онда говорио да ли је искуство појединаца у тиму Звезде предност:

Да ли сте гледали утакмицу Гран Канарија – Олимпијакос? То Вам је одговор. Верујем у своје играче и у победу и не желим да правим поређења. Спремам свој тим да одиграју што боље могу – истакао је стратег Црвене звезде који је после упитан шта ако дође до неуспеха:

Постављено је и раније једно питање ’’шта ако дође до неуспеха?’’ У овом тренутку не размишљам о томе. Ми ћемо дати све од себе да освојимо АБА лигу и играмо следеће године у Евролиги јер је ту Црвеној звезди место. Када сам долазио први циљ је да освојимо АБА лигу и да следеће године игра у Евролигу – истакао је Милан Томић.

Присутне новинаре је занимало мишљење о систему такмичења:

Сигурно да би нам било потребно сат и по да разговарамо о теми система плејофа. То је свакодневно питање и на нивоу Евролиге. Стварно не бих желео да улазим у такву расправу. Такав је програм и испоштоваћемо га – рекао је Томић.

Више о наредном ривалу…

Партизан сигурно у овом тренутку, али и целе године како игра, захтева да ми одиграмо добро у одбрани и у транзицији. Они покушавају да из раног пик ен рола у тандему Ренфро и Лендејл стварају предност. Други део је скок у нападу, ако погледате њихове утакмице три или четири играча иду на скок. На пола терена, Ренфро и Лендејл, Маринковић одличан шутер, Величковић и Гагић на посту… Не можемо да кажемо да је Партизан само један играч или неколико појединаца – рекао је Томић.

А да ли је Црвена звезда фаворит у серији:

Звезда је фаворит јер има предност домаћег терена и зато што ће имати подршку навијача – рекао је Томић.

Кеј Си Риверс? Да ли је он непознаница?

Сви знају Кеј Си Риверса из Евролиге, Панатинаикоса и Реал Мадрида и то је поазнат играч. Није питање како је одиграо први дерби, који није добро одиграо, али је одиграо наредне утакмице веома добро и с тога мислим да је и он у успону форме као и цела екипа и да ће нам дати битан допринос у плејофу АБА лиге – завршио је разговор са новинарима Милан Томић.

Претходни текстИза југа Маракане – Премијера пионира
Следећи текстПозови на Мачву, освоји дрес