Звезда у најбољој форми у Европи

60

Фудбалери Црвене звезде су победом (3:0) над Радом наставили низ сјајних резултата у Суперлиги и остали у друштву малог броја европских клубова који не знају за пораз у домаћем првенству.

Славље, 24. у актуелној сезони, донело је шампиону Србије 75. бод и нови корак ка одбрани титуле. Осим бодовне сатисфакције, тријумф на Бањици је очувао низ непобедивости црвено-белих који су један од четири клуба у Европи без пораза ове сезне у првенству.

Поред изабраника Владана Милојевића, за пораз још не знају Слован из Братиславе (19 победа и четири ремија), ПАОК (22 победе и три ремија) и Макаби Тел Авив (21 победа и 6 ремија).

Друштво непобедивих протеклог викенда напустио је Јувентус поразом, а Црвена звезда може да се похвали и најбољим процентом освојених бодова међу непобедивима.

Клуб из Љутице Богдана освојио је 75 од 81 могућег бода, односно 92,5% бодова који су били у оптицају. ПАОК има за нијансу слабији учинак са тачно 92%, Слован је на 88% успешности, док је Макаби најчешће ремизирао и тако освојио 85% бодова.

Звезда је најбољи тим и кад се погледа тренутна форма имајући у виду да је бољи учинак од црвено-белих у последњих 20 сусрета до почетка ове недеље имала само Ла Фиорита, али је ремијем са Либертасом екипа из Сан Марина препустила трон шампиону Србије и сад гледа у леђа црвено-белима у друштву ПАОК-а, Јувентуса и ПСЖ-а.

Претходни текстЛазар Васић потписао први професионални уговор
Следећи текстМилан Томић „У обручу“