Лазар Васић потписао први професионални уговор

195

Капитен јуниора КК Црвена звезда мтс Лазар Васић, потписао је у уторак први четворогодишњи професионални уговор са црвено-белима!

Капитен јуниорске селекције КК Црвена звезда мтс Лазар Васић потписао је у уторак први професионални уговор са црвено-белима!

Васић је у просторијама клуба на Малом Калемегдану заједно са директором клуба Филипом Сунтурлићем потписао четворогодишњи професионални уговор.

Овим уговором настављена је пракса установљена у систему КК Црвена звезда мтс да најталентованији играчи млађих селекција након играња у пионирским, кадетским и јуниорским категоријама, потписују први професионални уговор са црвено-белима.

Лазар Васић је рођен 3.јануара 2001. године у Београду, игра на позицији плејмејкера, и тренутно је капитен јуниора Црвене звезде, и уједно први кошаркаш рођен у 21.веку који је стасао за сениорску кошарку. Прве кошаркашке кораке направио је у КК Абба у Баричу, а још 2014.године са само 13 година прешао је у Црвену звезду и претходних пет година прошао све млађе селекције клуба.

Од 2016. године је репрезентативац Србије, са екипом до 16 година је учествовао ФИБА шампионату у Пољској, а у Подгорици је годину дана касније освојио бронзану медаљу. Прошле године био је члан репрезентације која је учествовала на СП за играче до 17 година у Аргентини.

Као члан јуниорске селекције Црвене звезде мтс, прошле године је играо финале јуниорске АБА лиге у Лакташима, освојио је титулу првака Србије прошлог лета, а ове сезоне такође као капитен предводиће екипу на завршним турнирима АБА лиге у Славонском Броду, и Евролиге у Виторији.

Лазар Васић:
Већ пету годину сам члан Црвене звезде у коју сам стигао као дечак. Наравно да је сан свакога од нас, па И мој био да се кроз млађе селекције изграђујемо као играчи, И дођем до прилике да се борим за дрес првог тима. Овај уговор је велика награда за мене, за рад уложио и напредак који сам показао играјући у мом клубу за све млађе категорије. Један велики корак сам направио, сада је само на мени да наставим да радим још вредније. Знам шта се очекује од мене, познајем сyстем И радујем се следећим изазовима који ми следе у дресу моје Црвене звезде – рекао је Лазар Васић по потписивању професионалног уговора у просторијама клуба на Малом Калемегдану.

Васке Срећно!

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстОтворена нова сезона „Фудбала за пријатељство“
Следећи текстЗвезда у најбољој форми у Европи