Милојевићевих 100

39

Дуго ће Владан Милојевић памтити јучерашњу утакмицу против Рада и 17. март ове године, јер је јубиларни, 100. пут предводио Црвену звезду као тренер.

Победа, овај пут резултатом 3:0, свакако је битна, али представља много више од нова три бода у Суперлиги. Милојевићеви изабраници наставили су на Бањици борбу за дуплу круну и свом шефу подарили тријумф за јубилеј.

Када се вратимо готово две године уназад, тај 29. јун 2017. остаће златним словима уписан клупској историји, док ће га феноменални стручњак заувек памтити. Тада је почела нова црвено-бела ера услед прве утакмице Владана Милојевића на клупи Звезде.

Екипа са Малте побеђена је резултатом 3:0 на старту квалификација за Лигу Европе, што је била најава чудесног периода у табору клуба са Маракане.

Било је много лепих тренутака за препричавање, као и успеха који су Црвену звезду вратили тамо где и припада – међу највеће европске клубове. Милојевић је са црвено-белима освојио титулу првака Србије, играо Лигу Европе, изборио европско пролеће и претходне јесени увео екипу у групну фазу Лиге шампиона.

Све су то били историјски моменти због којих је, између осталих, Милојевић ушао у срца свих звездаша и због којих га навијачи обожавају.

Владан Милојевић је проходао у Црвеној звезди. Играо је за млађе селекције и први тим. Почео је као тренер у млађим селекцијама и са јуниорима је освојио лигу. Створио је читав низ младих играча који имају велику улогу у европским клубовима – рекао је Звездан Терзић, генерални директор, 5. јуна 2017. приликом представљања Милојевића и тада новог спортског директора Митра Мркеле.

На укупно поменутих 100 утакмица, Звездин Кларк Кент, како га су га звездаши прозвали због невероватних резултата, остварио је 73 победе, 19 ремија и свега осам пораза. За то време постигнуто је 220 голова уз само 67 примљених, а на чак 54 сусрета наша мрежа је мировала.

За сваког играча је сан да игра у Црвеној звезди, а за тренера сан да ради у Црвеној звезди. Нисам могао да одбијем позив. Кад вас Звезда позове, желите да оставите неки траг. Нећете од мене чути велика обећања, а Звезда мора увек да има велике циљеве. Верујем у рад и дисциплину, а остављам другима да причају о мени. Много волим да тренирам, да радим, фудбал је мој живот и даћу све од себе да пробамо да испунимо циљеве који су зацртани – поручио је Милојевић приликом доласка на Звездину клупу.

Сада, када другу сезону приводи крају, јасно је колико су његове речи биле значајне, јер је тренер који непрекидно живи фудбал и потпуно му је предан, а онда ни успеси не могу да изостану.

Шефе, честитамо вам јубилеј, и желимо вам још много успеха на клупи Црвене звезде.

Претходни текстВулић: Ми смо велика породица
Следећи текстМедаље на дар председнику клуба