Рад – Црвена звезда 0:3

98

Наши фудбалери наставили су са одличним партијама у Суперлиги и савладали су Рад као гости са 3:0 (1:0) у оквиру 27. кола. Двоструки стрелац пред репрезентативну паузу био је талентовани Дејан Јовељић, док је тријумф потврдио Ел Фарду Бен.

Црвено-бели су продужили чудесну серију непобедивости и уписали и 53. узастопну утакмицу без пораза у домаћем првенству. Победа над Радом у гостима значи и да је рекорд оборен на прошлој суперлигашкој утакмици додатно побољшан.

Да сва три бода са Бањице оду на Маракану побринули су се двоструки стрелац Јовељић и Бен, и тако су заједно са саиграчима увеличали јубилеј шефа Владана Милојевића, коме је овај меч био укупно 100. у свим такмичењима на клупи Звезде. Јасно је да ће га памтити тријумфално.

Дуел 27. кола Суперлиге за шампиона Србије започели су Борјан, Гајић, Савић, Милуновић, Стојковић, Јовичић, Јованчић, Иванић, Бен, Јовељић и Павков. Сви прилази Борјановом голу били су добро обезбеђени и црвено-бели су стрпљивом игром тражили пут до предности.

Почетак је био прилично узбудљив и донео је по претњу на обе стране, а Звезда је уз контролу поседа имала неколико покушаја који су претходили поготку средином првог полувремена.

Нешто дуже трајала је акција у којој је Јованчић са десне стране вратио лопту у казнени простор, тамо је Милуновић скочио, па Јовичић шутирао, до лопте је опет дошао наш штопер и у општој гужви најбоље се снашао Јовељић који је умешно послао одбитак у мрежу уз помоћ домаћег Тановића за 1:0 од 20. минута.

Водећи гол је додатно покренуо Милојевићеве изабранике који су се прилично разиграли и права је штета што нису стекли убедљивије вођство до предаха.

Ударац је опробао и Мирко Иванић, чији је шут искоса са леве стране отишао поред ближе стативе. Затим је и Бен у два наврата врло добро шутирао, док је лоб Павкова искоса са десне стране после грешке домаће одбране завршио на мрежи.

Сви напади су се исплатили по поврату са паузе и свега седам минута било је потребно црвено-белима да дођу до 2:0!
Опет се одлично снашао Јовељић, заградио се на ивици петерца и у маниру врсних голгетера матирао Марковића погодивши доњи десни угао за други погодак на утакмици.

По истеку сат времена игре шеф Милојевић је направио двоструку измену. На клупу су се преселили Павков и Јовичић, а ушли су Ебисилио и Вулић, што значи да је дошло и до промене формације у којој је Бен отишао десно, а холандски везиста иза најистуренијег Јовељића.

Након тога се ушло у мирнији период утакмице, током којег су „грађевинари“ безуспешно покушавали да угрозе Борјана, да би коначан резултат био постављен у 87. минуту.

Ебисилио је фантастично пребацио целу одбрану Рада и пронашао Бена, који је прецизним ударцем искоса са леве стране погодио супротан угао за коначних 3:0 и убедљиву победу репрезентативну паузу.

Рад – Црвена звезда 0:3 (0:1)

Стадион: Краљ Петар Први. Гледалаца: 1.200. Судија: Илија Брдар (Нови Сад). Стрелци: Јовељић у 20′ и 52′, и Бен у 87′. Жути картони: Веселиновић, Тановић, Тричковић (Рад)

Рад: Марковић, Шипчић, Јовановић, Стевић, Илић (од 46′ Живковић), Тановић (од 69′ Касалица), Баиновић, Петровић, Тричковић, Веселиновић (од 81′ Буснић), Трифуновић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Савић, Милуновић, Стојковић, Јовичић (од 64′ Вулић), Јованчић, Иванић (од 82′ Вукановић), Бен, Јовељић, Павков (од 64′ Ебисилио).

Претходни текстКадетима бод у дербију
Следећи текстМилојевић: Јовеља показао инстинкт за гол