Нови Пазар – Црвена звезда 34:32 (19:12)

65

Рукометаши Црвене звезде поражени су у дворани „Пендик“ од Новог Пазара у оквиру 20.кола Суперлиге Србије, 34:32 (19:12).

Црвено-бели су наступили у доста подмлађеном саставу, без најискуснијих: капитена Рајичевића због повреде и Далибора Ђорђијевића који преговара о трансферу. У тиму није било ни Душана Херцеговца, и Петра Панића због повреде. Прилику су добили најмлађи, момци из Звездине школе, на чијим леђима се заснива будућност клуба.

Од 13 играча у ростеру, 7 играча је поникло у Црвеној звезди, а како то бива искуство је „преварило“ младост. Нови Пазар је у периоду од 11. до 20. минута серијом од 7 голова стигао до велике предности – 13:5. Звезда се држала у уводних десет минута, али је Нови Пазар искористио своје предности и дошао до великог вођства које је одржавао до краја првог полувремена, 19:12.

Црвена звезда у пролећном делу сезоне се углавном „буди“ у другом полувремену, тако је било и овог пута. Нови Пазар је имао максималних 9 голова предности у 34.минуту (23:14) и контролисао ситуацију на паркету до 50.минута, када је било извесно да ће победом обезбедити наступ у плеј-офу, (31:23). Ипак, црвено-бели се нису предавали, и у последњих 10 минута су показали да им искуства недостаје, али не жеље и талента. Серијом од четири гола Звезда је преполовила минуса за пет минута, да би утакмицу завршила серијом од три гола за коначних 34:32.

Црвена звезда је постигла 20 голова у другом полувремену, седам у последњих 10 минута, и поред чињенице да су били у великом заостатку то није сломило њихов дух пред крцатом двораном и домаћом публиком.

Најефикаснији је био Иван Хорват са 8 голова, по 6 су постигли Петрић и Никола Николић, Бугариновић 4, а по 3 Туфегџић и Матија Николић.

У наредном колу Црвена звезда путује у Пожегу, фењерашу Слоги, која је без иједног бода.

Нови Пазар – Црвена звезда 34:32 (19:12)

Нови Пазар, дворана: „Пендик“. Гледалаца: 1.000. Судије: Марко Секулић и Владимир Јовандић (Панчево). Искључења: Нови Пазар 2, Црвена звезда 12 минута. Седмерци: Нови Пазар, Црвена звезда 3 (2).

НОВИ ПАЗАР: Гемаљевић, Жујовић 3, Бадић 1, Угљанин, Сефовић, Црновршанин 1, Ћосовић, Мекић, Међедовић, Ракић 4, Калтак 7, Мујчиновић, Славуљица 4, Шапоњић 10, Милошевић 1, Максић 3. Тренер: Емир Брунчевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Хорват 8, Лазић, М.Николић 3, Н.Николић 6, Туфегџић 3, Љубојевић 1, Љубеновић, Бугариновић 4, Поповић, Јовановић 1, Петрић 6, Мајес. Тренер: Антон Букилић

Претходни текстДесети пораз Звезде у Лиги шампиона
Следећи текстТријумф Звезде на почетку Првенства Србије