Милојевић: Јовеља показао инстинкт за гол

65

Шеф стручног штаба Владан Милојевић сматра да су заслужено савладали Рад у 27. колу Суперлиге и похвално је говорио о талентованом нападачу Дејану Јовељићу.

Фудбалери Црвене звезде освојили су цео плен на Бањици и на најбољи начин одлазе на репрезентативну паузу. Двоструки стрелац био је Дејан Јовељић, док је тријумф оверио Бен који је поставио коначних 3:0 у самом финишу.

Заслужена победа Црвене звезде. Честитам играчима Рада и мојим изабраницима, утакмица је одиграна у лепом амбијенту. Бићу кратак, није ми се свидело много тога у првом полувремену, нисмо могли да ухватимо ритам, доста смо грешили а није требало. Рад је изашао са петорицом играча позади, па простор нисмо тако лако проналазили, или смо успевали али са закашњењем – истакао је Милојевић.

Тренер шампиона Србије сматра да је други погодак био и те како важан за развој ситуације.

Већ у полувремену смо променили неке ствар и после 2:0 смо приморали Рад да изађе више, и да нам да више простора на средини терена. Задовољнији сам другим полувременом. Мало сам се и прибојавао ове утакмице, увек је теже када знате да иде пауза и да ће играти добити слободне дане, али су се понели апсолутно професионално. Раду желим све најбоље од срца, нека наставе да се боре и знају да изађу из оваквих ситуација, верујем да има могућности и снаге да остане у Суперлиги.

Милојевић се осврнуо и на одличну партију двоструког стрелца Јовељића.

Не би требало много да причамо о Јовељи, он је дете које има све предиспозиције да постане велики играч. Треба стрпљења и причамо доста, он све то зна. Показао је „убитачан“ инстинкт за гол, увек је ту где треба, може ни из чега да затресе мрежу. Игра фудбал са много страсти и пред њим је блистава каријера. Само треба овако да настави и мислим да му саиграчи много помажу, јер смо права дружина. Мислим да је то јако битно за њега, а доста тога ће зависити и од њега самог.

Шансу на Бањици су добила и зимска појачања као што су Милош Вулић и Алекса Вукановић.

Волео бих да будемо клуб коме се не ставља бреме притиска чим га доведемо. Није лако играти у Црвеној звезди и било би добро да велика очекивања не падну на њих, преузимам и ја то кроз честе разговоре. Они су се уклопили можда и брже него што смо очекивали, они су играчи за будућност и треба, надам се, дуго да остану у Црвеној звезди – закључио је Милојевић.

Претходни текстРад – Црвена звезда 0:3
Следећи текстЦрвено-бели изједначили сопствени рекорд