Стотка за крај лигашког дела АБА лиге

89

Кошаркаши Црвене звезде мтс тријумфално су окончали лигашки део АБА лиге. Црвено-бели су у дворани ’’Александар Николић’’ савладали Мега Бемакс резултатом 100:76 и уписали скор 21-1 на табелу регионалног такмичења.

Кошаркаши Црвене звезде мтс у великом стилу су затворили лигашки део сезоне у АБА лиги. Црвено-бели су у последњем колу регионалног такмичења савладали Мега Бемакс резултатом 100:76 (20:23, 37:10, 25:25, 18:18). На тај начин Звезда је уписала 21 победу и са само једним поразом убедљиво оставила иза себе пратиоце у АБА лиге.

Ипак, вероватно много значајније је то што је утакмица против Меге била показатељ да се форма подиже пред најзначајније дуеле, а то је плејоф који следи. Већ наредне суботе креће полуфинале доигравања где Црвена звезда дочекује Партизан Нис, а партија изабраника Милана Томића против Меге даће им додатан елан пред одлучујуће борбе.

Гости су од почетка били у изванредном шутерском ритму и то је био примарни разлог зашто су чували вођство. Међутим, Црвена звезда није допустила екипи Меге да стекне значајнију предност, дисала је за вратом и чекала прилику да преузме вођство.

То се догодило у 13. минуту утакмице када је Кеј Си Риверс погодио тројку и црвено-бели су повели – 27:25. Дејан Давидовац је донео додатну енергију својим уласком у игру, а и одбрана Звезде је била значајно чвршћа. С тога, не чуди да је предност само расла, а након одличног продора Кеј Си Риверса разлика је постала двоцифрена – 40:29.

Изабраници Милана Томића били су у одличном ритму. До полувремена црвено-бели су убацили чак 57 поена, од тога 37 у другој деоници. Предност је расла и на полувремену износила високих плус 24 – 57:33.

И у наставку игре честе ротације у редовима Звезде дале су допринос да изабраници тренера Томића играју у високом ритму. Свих 12 играча добило је прилику и сви су се уписали у листу стрелаца. Брз проток лопте у нападу који су предводили Регланд, Човић, али и Риверс као секундарни организатор игре допринео је лаганој егзекуцији из свих позиција.

Предност је у таквим околностима лако очувана. Публика је имала прилику да види доминатно издање Црвене звезде у ком нису изостали и атрактивни потези. Симболично, “стотку“ на семафор поставио је Огњен Добрић атрактивним закуцавањем у завршници меча.

Црвена звезда мтс – Мега Бемакс 100:76 (20:23, 37:10, 25:25, 18:18)

Црвена звезда мтс: Регланд 4 (7ас), Човић 4, Перпероглу 10, Давидовац 8 (5ск), Лазић 3, Фаје 4, Берон 10, Добрић 10, Симанић 14 (7ск), Риверс 11, Цирбес 8, Оџо 14 (9ск).

Милан Томић:
Мислим да смо одиграли квалитетну утакмицу и да смо расподелили минутажу добро. Једино је Симанић одиграо 24 минута, а сви остали од 12 до 18 и сви су одиграли добро. Мислим да смо заслужено освојили прво место у регуларној фази АБА лиге и да смо то били најбољи, али то није довољно. Пред нама је плејоф, један циљ је остварен, а то је да имамо предност домаћег терена.

Од следеће утакмице креће плеј-оф и очекујем да буде пуна дворана и да против Партизана имамо истинску предност домаћег терена.

Претходни текстЦрвена звезда први финалиста Купа Милана Циге Васојевића
Следећи текстДесети пораз Звезде у Лиги шампиона